ONLINE REZERVACIJA

  • Instant potvrda
  • 100% Sigurno
  • Plati u hotelu
Odabir gostiju/promo code

Odaberite broj gostiju

- +
 
- +
 

Za točan izračun, ljubazno molimo ispuniti dob djeteta.

-  
-  
-  
-  

Biciklom po Makarskoj rivijeri: gdje i kako?

Ako ste ljubitelj vožnje biciklom, a za svoje ste ljetno odredište odabrali Makarsku rivijeru, učinili ste pravi potez. Deseci kilometara biciklističkih staza u veličanstvenom prirodnom okruženju između Jadranskog mora i planine Biokovo, dovoljan su razlog da budete zadovoljni svojim odabirom.
Makarska je rivijera ukupno duga oko 60 kilometara, a u prosjeku široka oko tri. Vjerojatno najidealnija doba godine za pedaliranje su proljeće i jesen, kad su temperature dovoljno visoke da vam ne bude hladno, a opet dovoljno niske da ne 'zakuhate'. Ljeti je najugodnija vožnja ujutro.

Naša je preporuka da bicikle kojima rivijeru planirate obići unajmite u nekom od certificiranih 'bike hotela', kao što je Hotel Alga u Tučepima. Ako se odlučite baš za Tučepe, domaći poznavatelji biciklističkih prilika preporučuju vam da se svakako biciklom zaputite do Makarske uz skrivene uvale i plaže. Ova će vožnja potrajati duže nego što bi realno trebala zato što ćete se stalno zaustavljati da biste uživali u pogledu. Naime, Makarska i Tučepi povezano su gustom park-šumom Osejava. Vožnja je lagana i duga tek sedam kilometara, a doista prekrasna.
Rezerviraj Bluesun Hotel Alga:
Ako vam vožnja do Makarske nije dovoljno duga, svakako produžite do Brela. Putem ćete naići na zanimljiva odmorišta koja su postavljena baš za bicikliste. Preko sela Krvavica, Bratuša, Promajna i Topići, sići ćete prema Brelima. Ovaj put ukupno je dug nešto više od 40 kilometara.

Ako se pak, umjesto u Tučepima, odlučite odsjesti u Brelima, možete se uputiti na stazu nazvanu Brela Tour. Ona kreće od Hotela Maestral, preko glasovite plaže Punte rata, uz rub planine Biokovo do Makarske pa natrag, ali ne istim putem. Tu su još i Makarska Tour, vožnja okolicom Makarske, te Biokovo Tour za ozbiljnije bicikliste koji žele testirati svoju snagu i izdržljivost i na dva se kotača uspeti do najvišeg vrha Biokova, Svetog Jure na 1762 metra nadmorske visine.

Makarska rivijera nudi mnogo toga dobrog za bicikliste. Krajnje je vrijeme da doživite sve njene čari kroz svoj omiljeni sport.
Za sve informacije i rezervacije smještaja nazovite +385 1 3844 288 ili pišite na reservations@bluesunhotels.com. Ova vam zemlja ima doista mnogo toga za ponuditi. Dođite i uvjerite se!