ONLINE REZERVACIJA

  • Instant potvrda
  • 100% Sigurno
  • Plati u hotelu
Odabir gostiju/promo code

Odaberite broj gostiju

- +
 
- +
 

Za točan izračun, ljubazno molimo ispuniti dob djeteta.

-  
-  
-  
-  

Last Minute ponuda: 30% popusta + gratis polupansion!

Bol - Brač - Zlatni rat

Brač, Bol

Sunce, sjena stoljetnih borova, plaža Zlatni rat i magičan duh dalmatinskih "kala" koji se isprepliću s vrevom mondenog ljetovališta i surferskog utočišta - priča je o Bolu. Otok Brač jedno je od najatraktivnijih odredišta na Jadranu. Prirodne ljepote, bogata kulturno-povijesna baština i predanost domaćina savršenom odmoru njihovih gostiju, okosnica su njegove turističke ponude.

Brač je treći najveći hrvatski otok i nalazi se u blizini Splita. S kopnom je povezan morskim putem – trajektima i katamaranima. Obitelji s automobilima kao prijevoz do otoka odabrat će trajekt, koji iz Splita vozi do Supetra na Braču.
Postoji još jedna trajektna linija, a to je ona kojom iz Makarske stižete u Sumartin. Katamaranske linije, kojima se ne prevoze automobili, iz Splita i Dubrovnika voze do Bola.
Brač je jedan od tri jadranska otoka koji imaju vlastitu zrakoplovnu luku. Njome je povezan sa šest europskih država – Austrijom, Francuskom, Slovenijom, i zemljama Beneluksa.
Najatraktivnije turističke destinacije na otoku su Bol i SupetarU oba mjesta nalaze se vrhunski hoteli i drugi smještajni kapaciteti, poput Hotela Elaphusa u Bolu i Hotela Amor u Supetru. 

Mjesta koja morate posjetiti:

Zlatni rat

Najglasovitiji brački pejzaž je prekrasna plaža Zlatni rat. Jedinstvenog oblika, postala je jednim od simbola hrvatskog turizma. Možda i najposebnija plaža na svijetu jedan je od simbola ove zemlje, definitivno najčešći motiv na razglednicama iz Hrvatske. Nalazi se u Bolu, a u njenoj neposrednoj blizini može se pronaći kvalitetan smještaj (luksuzni Hotel Elaphusa koji smo već spomenuli, hoteli BorakBonaca i drugi)

 Zlatni rat

Vidova gora

Najviši je vrh cijelog jadranskog arhipelaga. Sa 780 metara visine pruža se očaravajući pogled na cijeli otok, ali i na Hvar, Vis, Biševo, Pelješac... Za najvedrijih dana vidjeti se može čak i Monte Gargano u Italiji!  Do vrha se može stići pješice, što planinarskim putem traje oko dva sata, ili pak automobilom. Vidova gora ime je dobila po svetom Vidu, kojemu je posvećena kapelica čije se ruševine nalaze u blizini vrha.


Za sav trud uložen prilikom uspona, Vidova gora će vas nagraditi nevjerojatnim pogledima

Škrip

(D)oživljavanje povijesti u Škripu  Najstarije naselje na otoku Braču znamenito je po stoljetnim kamenolomima. Oni su kroz povijest davali materijal za Salonu, Dioklecijanovu palaču i druge građevine, a od tamošnjeg crnog mramora klesao se i crkveni namještaj ranokršćanskih bazilika Dalmacije. Dugu povijest otoka najbolje ćete upoznati upravo ovdje u Škripu. Osim kamenoloma, tu su i Muzej otoka Brača te Muzej uja, crkva iz 18. stoljeća, prethistorijski bedemi, srednjovjekovni grobovi, brojni reljefi...


Muzeji u Škripu su mali i brzo se obiđu, ali sadržajno odlični - pravi uvod u povijest otoka Brača

 

Pustinja Blaca

 Prvo napomenimo da nije riječ o 'pustinji', kako je obično zamišljamo – punu pijeska i pješčanih dina. Riječ je o kamenoj pustinji, o području u koje su glagoljaški svećenici dolazili u 16. stoljeću bježeći pred Turcima. Ovdje su pronalazili mir u kojem su se mogli posvetiti duhovnom životu. Ispočetka je to bila kamenjem ograđena pećina, a onda su počeli nadograđivati i druge objekte. Danas su tu crkva, samostan, višekatnice... Pustinja Blaca izgrađena je na strmoj litici i jedinstven je svjedok otočke povijesti. 

Pustinja Blaca je kandidat za uvrštenje na UNESCO listu zaštićene svjetske baštine

Misteriozna Zmajeva (Dragonjina) špilja

Smještena kraj Murvice, ova špilja osobito je zanimljiva zbog neobičnih reljefa u svojoj unutrašnjosti. Ime je dobila prema ondje isklesanom reljefu zmaja. Uz dobro stručno vodstvo, lako ćete zamisliti ovdašnji svećenički život u 16. stoljeću.


Zmajeva špilja

Aktivni turizam

Bračani velike napore ulažu i u izgradnju i ponudu brojnih sadržaja za svoje goste koji se vole aktivno odmarati. U Bolu će recimo ljubitelji tenisa moći zaigrati na zemljanim terenima, a windsurferi će uživati u pogonu 'na vjetar'.


Surfing


Biciklisti će biti oduševljeni makadamskim stazama koje će ih provesti skrivenim dijelovima otoka, a možda usput s ljubaznim domaćinima u prolazu nešto i prizalogaje. Uspon pješice na Vidovu goru pothvat je za pohvalu svakog planinara.Otok Brač, osim sunca i mora, pruža i obilje drugih zanimacija. Bogata povijesno-kulturna baština oduševit će svakoga. Dođite i uvjerite se – Brač vas čeka!