ONLINE REZERVACIJA

  • Instant potvrda
  • 100% Sigurno
  • Plati u hotelu
Odabir gostiju/promo code

Odaberite broj gostiju

- +
 
- +
 

Za točan izračun, ljubazno molimo ispuniti dob djeteta.

-  
-  
-  
-  

Pečeni brancin u gnijezdu od povrća i kaparaPiše: Tomislav Kožić, Bluesun korporativni chef

Ugnijezdite se u stolcu i kušajte ovaj obrok koji sadrži koktel mediteranskih mirisa i okusa. A dok vi uživate, uživa i vaš organizam; naime, brancin je jedna od najzdravijih riba, čija konzumacija, zbog koktela masnih kiselina, aminokiselina i selena poboljšava funkciju mozga, poboljšava vid i, ne manje važno - popravlja raspoloženje!
Sastojci (za 2 osobe):

380 g fileta brancina
80 g mrkve
40 g bijelog kupusa
120 g korijena celera
120 g tikvica
40 g cherry rajčica
80 g patlidžana
0, 05 l maslinovog ulja
10 g ukiseljenih kapara
0, 01 l soja umaka
sol, šećer, mljeveni papar, peršinov listPriprema:

Sve povrće očistimo, operemo i režemo na fine trakice, poput rezanaca, samo rajčicu režemo na pola. U tavicu povrće stavljamo prema tvrdoći, odnosno vremenu koje je potrebno da se ono termički obradi. Začinimo ga solju i dodamo malo šećera i malo soja umaka. Kad je jelo gotovo, pustimo ga da se malo odmori i zatim mu dodamo kapare, mljeveni papar i svježe nasjeckan peršinov list.

Filet brancina pečemo na tavi s malo masnoće. Prvo ga na vatru položimo s kožom prema dolje tako da dobije lijepu, hrskavu koricu i boju. Serviramo tako da nam je povrće podloga u kojoj izdubimo malo “gnijezdo” u koje ćemo položiti ribu, zalijemo je s nekoliko kapi maslinovog ulja, svježe nasjeckanog peršina i svježe mljevenog papra.