4.11.2021.

Kakvi su uvjeti za ulazak u Hrvatsku?

Putnici iz članica EU/EEA

Svakom državljaninu zemlje članice EU na raspolaganju će biti, ili već jest, digitalni certifikat (COVID putovnica) kojim dokazuje:

 • cijepljenost protiv COVID-19,
 • negativan rezultat testa,
 • oporavak od COVID-19.

Hrvatska prihvaća digitalne certifikate.


Putnici iz članica EU/EEA s digitalnim certifikatom

U Hrvatsku ćete moći bez ograničenja, neovisno o državljanstvu.


Putnici iz članica EU/EEA bez digitalnog certifikata


Putnici mogu ući u Hrvatsku ako imaju:

 • potvrdu ne stariju od 365 dana o primitku dvije doze cjepiva koje se koristi u državama članicama EU (Pfizer, Moderna, AstaZeneca, Gamaleya, Sinopharm) ili predočenje potvrde ne starije od 365 dana o primitku jedne doze cjepiva koje se prima u jednoj dozi (Janssen/Johnson&Johnson) ako je prošlo 14 dana od primitka te jedne doze
 • potvrdu o preboljenju COVID-19 i primitku jedne doze cjepiva unutar 8 mjeseci od početka bolesti, s tim da cijepljenje mora biti provedeno prije manje od 365 dana
 • potvrdu o cijepljenju jednom dozom cjepiva Pfizer, Moderna, Gamaleya (ulazak dozvoljen u razdoblju 22 do 42 dana od cijepljenja), AstraZeneca (ulazak dozvoljen u razdoblju 22 do 84 dana od cijepljenja)
 • pozitivan PCR ili antigenski test stariji od 11 dana, napravljen u posljednjih 365 dana ili liječnička potvrda o preboljenju
 • negativan PCR (ne stariji od 72 sata) ili antigenski (RAT) test s ovog popisa (ne stariji od 48 sati)

Za kraće čekanje na granici preporučujemo da ispunite podatke na web stranici Enter Croatia.

Putnici iz zemalja izvan EU/EEA

Državljani ovih zemalja mogu ući u Hrvatsku ako imaju:

 • potvrdu o cijepljenju s dvije doze cjepiva korištene u EU, ako je prošlo 14 dana od cijepljenja drugom dozom, odnosno prvom dozom kod cjepiva Janssen
 • pozitivan PCR ili antigenski test stariji od 11 dana napravljen u posljednjih 365 dana
 • potvrdu o oporavku od bolesti u posljednjih 8 mjeseci uz 1 dozu cjepiva
 • negativan PCR (ne stariji od 72 sata) ili antigenski (RAT) test s ovog popisa (ne stariji od 48 sati)
 • potvrdu o uplaćenom smještaju
 • potvrdu o rezervaciji smještaja

Djeca mlađa od 12 godina ne moraju imati negativan test ako roditelji/skrbnici imaju negativan rezultat, potvrdu o cijepljenju ili preboljenom COVID-u.

Za kraće čekanje na granici preporučujemo da ispunite podatke na web stranici Enter Croatia.

Mogu li doći zrakoplovom?

Informacije o ulasku u Hrvatsku zračnim putem pronađite na web stranici IATA TravelCentre – COVID-19 Travel Regulations Map.

Kakva su pravila ponašanja u Hrvatskoj?

Na snazi su uobičajene mjere zaštite od COVID-19. Uz pridržavanje osobne higijene i izbjegavanje rizičnog ponašanja, obavezno je nošenje maski u zatvorenim prostorima. Javna događanja i okupljanja traju najduže do 00:00, a između ponoći i 6:00 zabranjena je prodaja alkohola.

Kako se Bluesun pripremio za goste?

U našim hotelima, hotelskim naseljima i kampu pridržavamo se svih epidemioloških mjera zahvaljujući najvišim zdravstveno-higijenskim standardima. Više od 70% naših zaposlenika cijepljeno je, dok se ostatak redovito testira. U našim smo vam destinacijama osigurali i mogućnost testiranja na COVID-19 u slučaju potrebe.

Povratak u domovinu - uvjeti

Koji su uvjeti za povratak u zemlju iz koje ste došli? Doznajte u nastavku. Navedeni uvjeti odnose se na mjesta u kojima se nalaze Bluesun hoteli.


Njemačka


Od 25. 10. svi putnici koji dolaze iz Hrvatske moraju se prije samog ulaska u zemlju registrirati preko portala https://www.einreiseanmeldung.de i tu potvrdu nositi sa sobom. Samoizolacija za necijepljene traje 10 dana. Od samoizolacije oslobođeni su putnici koji uz dokaz o digitalnoj najavi ulaska elektronski ili u papirnatom obliku posjeduju sljedeće potvrde:

 • potvrdu o potpunom cijepljenju (osobe koje su cijepljene s dvije doze cjepiva, a da je od drugog cijepljenja prošlo više od 14 dana (cjepiva moraju biti na ovom popisu)
 • potvrdu o cijepljenju s jednom dozom cjepiva (cjepivo koje se prima u samo jednoj dozi) a da je od cijepljenja prošlo više od 14 dana (cjepiva moraju biti na popisu Paul-Ehrlich-Instituta, dostupno na ovoj poveznici)
 • potvrdu o izlječenju od COVID-19 s kojom se dokazuje da je od prestanka bolesti prošlo minimalno 28 dana, a ne više od 6 mjeseci

Dokaz o cijepljenju i potvrda o izlječenju su liječničke potvrde na njemačkom, engleskom, francuskom, talijanskom ili španjolskom jeziku u papirnatoj ili digitalnoj formi.

Putnici koji dolaze iz Hrvatske s negativnim rezultatom PCR ili brzog antigenskog testa mogu samoizolaciju prekinuti najranije 5. dan od dana ulaska u zemlju, u trenutku kada se na https://www.einreiseanmeldung.de dostavi dokaz o negativnom rezultatu testa na COVID-19. Za mlađe od 12 godina, samoizolacija se okončava istekom 5. dana nakon ulaska u zemlju.


Austrija


Ulazak u Austriju iz Hrvatske moguć je uz potvrdu o cijepljenju, potvrdu o preboljenju COVID-19 ili potvrdu o negativnom PCR testu.

POTVRDA O CIJEPLJENJU

U Austriji su priznate potvrde na njemačkom ili engleskom jeziku o cijepljenju cjepivima koje se primaju u dvije doze: BioNTech/Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Sinovac, Sinopharm; odnosno cjepivom Johnson & Johnson/Janssen, koje se primjenjuje u jednoj dozi

 • Do 6. prosinca 2021. potvrde o cijepljenju cjepivom koje se primjenjuje u dvije doze valjane su 360 dana, a ako se radi o cjepivu koje se primjenjuje u jednoj dozi, potvrda je valjana od 21. dana pa do 270 dana nakon cijepljenja.
 • Od 6. prosinca 2021. rok valjanosti potvrde o cijepljenju smanjen je na 270 dana od primitka druge doze, dok će nakon 3. siječnja 2022. , potvrde o cijepljenju jednokratnim cjepivom biti nevaljane ukoliko se ne primi druga doza.

Ulazak u Austriju moguć je i za osobe cijepljene prvom dozom cjepiva koje se primjenjuje u dvije doze, pod uvjetom da je osoba prije cijepljenja preboljela COVID -19. Kao dokaz preboljenja potrebno je predočiti potvrdu o pozitivnom PCR-testu, napravljenom najmanje 21. dan prije cijepljenja ili potvrdu o neutralizirajućim antitijelima, dobivenu prije cijepljenja, pri čemu od trenutka cijepljenja ne smije proći više od 360 dana.

POTVRDA O PREBOLJENJU

Potvrda na njemačkom ili engleskom jeziku kao dokaz o preboljenju COVID-19 u zadnjih 180 dana.

POTVRDA O TESTIRANJU

Kao dokaz o testiranju vrijedi potvrda na njemačkom ili engleskom jeziku o negativnom PCR testu koji nije stariji od 72 sata. Potvrde o antitijelima se više ne priznaje.

REGISTRACIJA

Ukoliko se ne raspolaže niti jednim od navedenih potvrda, nužno je najkasnije 72 sata prije ulaska Austriju registrirati se putem pre-travel clearance-formulara, te se po ulasku obavezno testirati u roku od 24h. Djeca do 12. godine ne moraju se testirati.


Slovenija


Uobičajen ulazak u Sloveniju se dozvoljava osobi koja predoči:

 • Negativni rezultat PCR testa (ne stariji od 72 h) ili RAT antigenskog testa (ne stariji od 48 h)
 • Dokaz o pozitivnom rezultatu testa PCR koji je stariji od 10 dana osim ako liječnik odluči drugačije, ali nije stariji od 6 mjeseci, ili potvrda liječnika da je osoba preboljela COVID-19 i od početka simptoma nije proteklo više od šest mjeseci
 • Potvrda o cijepljenju protiv COVID-19*
 • Potvrdu o cijepljenju za osobe koje su preboljele COVID-19
 • Europsku digitalnu COVID potvrdu
 • Digitalnu COVID potvrdu treće države u digitalnom ili papirnatom obliku, na engleskom jeziku, koja sadrži QR kod s istim podacima kao i EU DCP

Ukoliko se ne priloži nešto od navedenog obvezna je samoizolacija u trajanju 10 dana, koja se može skratiti nakon 5 dana negativnim PCR testom. Djeca do 15 godina izuzeta su mjera ukoliko su u pratnji roditelja koji posjeduju EU digitalnu COVID potvrdu.

*Potvrda o cijepljenju mora sadržavati slijedeće: dokaz da je prošlo najmanje 7 dana od primitka druge doze Pfizera, najmanje 14 dana od primitka druge doze Moderne, Sputnika V, Sinovaca, Sinopharma, najmanje 21 dan od primitka druge doze AstraZeneca, najmanje 14 dana od prve doze Johnson & Johnson ili potvrdu o preboljenju i primitku jedne doze cjepiva unutar 8 mj. od početka bolesti.


Italija


Svatko tko ulazi u Italiju, neovisno o prijevoznom sredstvu i duljini boravka, treba ispuniti Digitalni obrazac za lociranje putnika. Svi putnici iz Hrvatske ulaze u Italiju bez obveza samoizolacije ukoliko posjeduju nešto od sljedećeg:

 • potvrdu o negativnom testu na COVID- 19 (brzi antigentski test ili PCR test) koji nije stariji od 48 h od trenutka uzimanja uzoraka i to za putnike starije od 6 godina
 • potvrdu o primljenoj drugoj dozi cjepiva, 14 dana prije ulaska u Italiju
 • potvrdu o ozdravljenju od virusa COVID-19, ne stariju od 6 mjeseci.

Potvrde mogu biti u digitalnom obliku EU digitalne COVID potvrde ili potvrde u tiskanom papirnatom obliku.


Mađarska


Ukinuta su sva ograničenja za ulazak u Mađarsku iz Republike Hrvatske kopnenim putem.


Engleska


U cijelosti ste cijepljeni?

Potpuna cijepljenost znači da ste primili sva odobrena cjepiva najmanje 14 dana prije nego se vratite u Englesku. Dan na koji ste primili posljednju dozu se ne računa u tih 14 dana.

Prije nego putujete u Englesku morate:

 • rezervirati i platiti COVID-19 test na drugi dan po povratku u Englesku
 • ispuniti putni obrazac najkasnije 48 sati prije nego se vratite u Englesku

Morat ćete u obrazac upisati referentni broj COVID-19 testa.

Nakon što stignete u Englesku morate se testirati u roku 2 dana, a taj test morate rezervirati prije putovanja.

Niste u cijelosti cijepljeni?

Prije nego putujete u Englesku morate:

 • se testirati najkasnije 3 dana prije nego putujete u Englesku
 • rezervirati i platiti dva COVID-19 testa, za drugi i osmi dan – testirat ćete se po povratku u Englesku
 • ispuniti putni obrazac najkasnije 48 sati prije nego se vratite u Englesku

Nakon što stignete u Englesku morate:

 • u 10-dnevnu karantenu u mjestu boravka
 • testirati se dva puta, prije ili na drugi dan i na osmi dan ili kasnije – ove testove morate rezervirati prije putovanja

Djeca svih dobi koji su stanovnici UK ili zemlje s odobrenim dokazom cijepljenja, ne moraju u karantenu po povratku u Englesku. Ako imaju 4 godine i manje, ne moraju se testirati.

Djeca stara između 5 i 17 godina:

 • ne moraju se testirati prije povratka u Englesku
 • moraju se testirati prije ili drugi dan po povratku u Englesku


Poljska


Osobe koje dolaze u Poljsku iz Hrvatske mogu biti oslobođene od obveze samoizolacije pod uvjetom da:

 • pri prelasku granice Republike Poljske pokažu negativan rezultat PCR ili RAT (antigenskog) testa ne stariji od 48 sati,
 • su primile sve potrebne doze cjepiva protiv COVID-19 koje je odobreno za korištenje na razini EU,
 • imaju dokaz oporavka od COVID-19, koji vrijedi 180 dana od dana pozitivnog testa na COVID.

Djeca mlađa od 12 godina koja putuju s odraslima koji su cijepljeni ili imaju negativan COVID test izuzeta su od potrebe za testiranjem ili cijepljenjem.


Češka


Svi koji se vraćaju iz Hrvatske dužni su prije putovanja popuniti online obrazac i pri ulasku imati nešto od sljedećeg:

 • nacionalni certifikat o završenom cijepljenju, ako je proteklo minimalno 14 dana od primitka posljednje doze
 • certifikat o preboljenju COVID-19

Ako ne posjedujete niti jedan od navedenih certifikata, postupak je sljedeći; ako ne putujete javnim prijevozom, morate se u Češkoj testirati PCR metodom najranije 5. i najkasnije 14. dan nakon dolaska, a do primitka negativnog rezultata biti u samoizolaciji. Ako putujete javnim prijevozom, uz prethodno navedeno morate i pri ulasku posjedovati negativan rezultat RAT/antigentskog testa.

Od obveze online najave i testiranja, odnosno cijepljenja izuzeta su djeca mlađa od 6 godina. Od obveze posjedovanja testa pri ulasku oslobođena su djeca mlađa od 12 g., ali se moraju testirati u Češkoj PCR metodom u roku od 5 dana nakon ulaska. Detaljne informacije pročitajte OVDJE.


Slovačka


Sve osobe starije od 12 godina i 2 mjeseca koje koje su tijekom prethodnih 14 dana boravile u Republici Hrvatskoj, u obvezi su 10-dnevne samoizolacije/karantene osim:

 • osoba cijepljena cjepivom koje se primjenjuje u dvije doze ukoliko je od druge doze prošlo najmanje 14 dana
 • osoba cijepljena cjepivom koje se primjenjuje u jednoj dozi te je od cijepljenja prošao najmanje 21 dan
 • osoba koja je preboljela bolest COVID-19 i cijepljena je prvom dozom cjepiva protiv COVID-19 te je od prve doze prošlo najmanje 14 dana i ukoliko je prva doza primljena u roku od 180 dana od prebolijevanja COVID-19

Sve osobe starije od 12 godina i 2 mjeseca koje ulaze na teritorij Slovačke Republike, a koje su tijekom prethodnih 14 dana boravile u Republici Hrvatskoj obvezne su se registrirati putem web stranice. Osobe koje ulaze na teritorij Slovačke zračnim putem obavezne su ispuniti i elektronički obrazac objavljen na web stranici https://www.mindop.sk/covid/.


Rumunjska


Putnici koji u Rumunjsku dolaze iz Republike Hrvatske ili drugih zemalja tzv. „crvene zone“ podliježu obvezi samoizolacije u trajanju od 14 dana, osim ukoliko na graničnom prijelazu ne predoče potvrdu o cijepljenju s obje doze cjepiva (druga doza unatrag najmanje 10 dana) ili potvrdu da su preboljeli COVID-19 prije ne više od 180 dana i ne manje od 14 dana.


Ukrajina


Svi ukrajinski državljani stariji od 18 koji su u cijelosti ili djelomično cijepljeni mogu ući bez instalacije mobilne aplikacije Vdoma i samoizolacije.Svi državljani Ukrajine stariji od 18 koji nisu cijepljeni moraju instalirati Vdoma aplikaciju i ići u samoizolaciju na 7 dana, s početkom 72 sata nakon ulaska u zemlju.Oni koji imaju negativan PCR ili antigenski test u prvih 72 sata nakon ulaska ne moraju u samoizolaciju.Djeca mlađa od 12 ne trebaju negativan test. Djeca od 12 do 18 godina trebaju negativan test, ali ne moraju u samoizolaciju.


Bosna i Hercegovina


Državljani Bosne i Hercegovine mogu ući iz Hrvatske bez ikakvih ograničenja.

Kontaktirajte nas za prilagođenu ponudu

Gdje ćete provesti godišnji odmor?

Bol, otok Brač

Brela, Makarska rivijera

Tučepi, Makarska rivijera

Supetar, otok Brač

Starigrad-Paklenica

Sve destinacije

Kada dolazite u Bluesun?

Koga dovodite u Bluesun?

Obitelj

Grupa

Par

Samci

Koga dovodite u Bluesun?

Odrasli

- +

Djeca

- +

Molimo unesite valjanu e-mail adresu!

Posebne Ponude Otkrijte smještaj Otkrijte destinacije Otkrijte iskustvo Otkrijte Bluesun
phone

Nazovite nas

Ostvarite ekskluzivan pristup posebnim cijenama soba u hrvatskim hotelima na plaži

Uštedite sate klikanja po internetu

Molimo unesite valjanu e-mail adresu!

Zahvaljujemo na vašem interesu za Bluesun Hotels & Resorts Hrvatska

Ovo polje je obavezno

spinner1 spinner2