ONLINE REZERVACIJA

  • Instant potvrda
  • 100% Sigurno
  • Plati u hotelu
Odabir gostiju/promo code

Odaberite broj gostiju

- +
 
- +
 

Za točan izračun, ljubazno molimo ispuniti dob djeteta.

-  
-  
-  
-  

Sada maštajte o ovim mjestima, a uskoro ih otkrijte i uživo

Dopunjavate li redovito svoju bucket listu mjesta koja želite posjetiti? Danas je pravo vrijeme za to – donosimo vam 10 hrvatskih odredišta u čijim ćete čarima neizmjerno uživati.

O ovim izletima trenutno možete maštati, ali uskoro ćete ih moći i otkriti. Do tada napravite svoj popis top odredišta koje želite vidjeti još ove godine, a mi ćemo vam pokazati put do tamo.

Najbolji razlozi zašto odabrati Bluesun izlete:
Najbogatija turistička ponuda u regiji
Destinacije koje će vas ostaviti bez teksta
Zabava zagarantirana
Jedinstvena mediteranska gastronomija
UNESCO kulturna baština

Uspomene za cijeli život

CetinaOd tirkiznog Glavaševa vrela do Omiša proteže se najduža rijeka srednje Dalmacije - Cetina. Glavaševo vrelo jedan je od najimpresivnijih izvora hrvatskih rijeka, a Cetina je cijelim svojim tokom posebno lijepa. Pogled na Omiš s obližnjih vidikovaca, gdje Cetina utječe u more, je izvanredan.

Za laganije uživanje preporučujemo vožnju brodom po Cetini iz Omiša. Ako ste tip za adrenalinsku avanturu, odlučite se za rafting na njezinim nemirnim slapovima ili čisto uzbuđenje na zip lineu, 150 m iznad riječnog kanjona.

Modra špiljaKad na čamcu uđete u Modru špilju na Biševu, nećete moći zatomiti uzdah oduševljenja. Nebeski plavo svjetlo „pleše“ po zidovima, a boja vode je gotovo nezemaljska. Ovaj prirodni fenomen nastaje tako što se sunčevo svjetlo kroz podmorsku rupu „probija“ u špilju, dajući joj magičan izgled.

Do Modre špilje na Biševu, otočiću kraj Visa, najjednostavnije je doći organizirano s otoka Brača. Usput je moguće posjetiti i Zelenu špilju na Visu, a zastat ćete i na nekoliko otoka na putu do Biševa. Sjajan jednodnevni izlet.

Pustinja BlacaSamostan uklesan u famoznu bračku stijenu najbolji je način da iskusite bogatu lokalnu povijest otoka. Izgradili su ga svećenici glagoljaši prije pola milenija kao zaštitu od turskih osvajača. Osim vrlo zanimljivih građevina, tu su i zvjezdarnica, zbirka starinskog oružja, knjižnica, zbirka starinskih satova...

Do nekadašnjeg pustinjačkog utočišta, a danas kandidata za UNESCO-vu listu svjetske baštine, najbolje se uputiti organizirano iz Bola ili Supetra. Nakon razgledavanja Blace okupajte se u skrovitoj uvali u blizini, a možete posjetiti i obližnji vojni tunel.

ZrmanjaKršku rijeku Zrmanju nerijetko nazivaju najljepšom hrvatskom rijekom. Zrmanja čas vijuga poljima, čas se probija kroz svojih 6 kanjona, da bi na kraju utjecala u Novigradsko more.

Uputite se na plovidbu brodom ovim riječnim biserom - tako ćete na najbolji način iskusiti ljepotu njezinih kanjona. Okupajte se tamo gdje rijeka utječe u more, a usput posjetite i šarmantni Novigrad. Izleti se organiziraju iz Starigrad-Paklenice.

Biokovo

Druga najviša hrvatska planina bogata je prirodnim ljepotama i vidicima u kojima možete uživati i ako niste planinar. Za razliku od nekih planinskih vrhova, najviši vrh Biokova Sveti Jure (1762 m), lako je dostupan. Hrabriji bi se do njega mogli uspeti i biciklom, krenuvši iz Bluesun hotela Alga.

Park prirode možete razgledati organizirano, pješice ili u terenskim vozilima. Pogled na Makarsku rivijeru je fantastičan, a osobito preporučujemo da ga doživite u izlazak ili zalazak sunca uz iskusne lokalne vodiče iz Brela ili Tučepa.

KorčulaRodno mjesto svjetski poznatog istraživača i trgovca Marka Pola, Korčula će vas lako oduševiti. Kroz godine jedinstvenog otočkog života očuvala je svoj izvorni mediteranski šarm i bogatu tradiciju. Osobito su zanimljivi lokalni plesovi s mačevima, među kojima je najpoznatija moreška.

Ako želite iskusiti Korčulu, najbolji način je organizirani izlet brodom iz Brela ili Tučepa u grad Korčulu. Njegove povijesne zidine i uske uličice osvojit će vas na prvu.

Modro i Crveno jezeroSimboli zaleđa Dalmacije su dva krška jezera kraj Imotskog, Modro i Crveno. Na Modrom se možete i okupati ili zaigrati nogomet na njegovu dnu kad presuši. Crveno je pak nepristupačno zbog strmih litica. Jedno je od najdubljih jezera Europe i obavezna postaja kad ste u blizini.

Usput popijte kavu ili pojedite izvrsnu domaću hranu i razgledajte Imotski.

Špilja Modrič

Ova velebitska špilja kraj Rovanjske u javnosti nije previše poznata. Duga je 829 m i u cijelosti je prirodna, što znači da nakon otkrivanja u njoj nije bilo nikakvih intervencija – nema betona, reflektora, staza.

Otkrijte magičan svijet stalaktita i stalagmita. Posjet špilji dogovorite u Bluesun kampu Paklenica ili Holiday Village Alan.

Paklenica

Sam ulazak u impresivni kanjon Velike Paklenice izaziva uzbuđenje, osobito pogled na penjače koji uživaju u izazovima koje pružaju njegove strme litice. Vi se možete uputiti na planinarenje ili laganiju šetnju poučnim stazama ovog nacionalnog parka ili se i sami okušati u penjanju.

Penjačku avanturu možete dogovoriti u obližnjem Bluesun kampu Paklenica ili Holiday Village Alan – iskusni instruktori rado će vas uzeti pod svoje.

KrkaLjubitelji prirode će uživati u provođenju dana u Nacionalnom parku Krka jer riječ je o remek-djelu prirode i istinskoj zelenoj oazi. Njezinih 7 veličanstvenih vodopada, među kojima je najpoznatiji Skradinski buk, su nešto što morate vidjeti barem jednom u životu.

Nakon Krke, preporučujemo da posjetite i obližnji povijesni grad Trogir i otkrijete znamenitosti pod zaštitom Unesca.
Želite prvom prilikom organizirano posjetiti neku od ovih 10 prekrasnih destinacija? Za više informacija o izletima i smještaju javite nam se na reservations@bluesunhotels.com