ONLINE REZERVACIJA

  • Instant potvrda
  • 100% Sigurno
  • Plati u hotelu
Odabir gostiju/promo code

Odaberite broj gostiju

- +
 
- +
 

Za točan izračun, ljubazno molimo ispuniti dob djeteta.

-  
-  
-  
-  

Summer Special popusti do 30%

Hrvatsko zagorje

Zagorski bregi privlače i pozivaju na mirne trenutke u prirodi.

Zagorski kraj se odlikuje brojnim šumama, termalnim izvorima i kulinarskim specijalitetima.

Nitko ne ostaje ravnodušan kada ugleda beskrajne zagorske vinograde smještene na pitomim zelenim obroncima.

Zagorje je najpoznatije po jednom od najvažnijih svjetskih nalazišta neandertalaca, nalazištu Hušnjakovo brdo gdje je otkriven krapinski pračovjek.

Zagorje je bogato povijesnim pričama i narodnim legendama. Nema hrvatske škole koja nije podučavala o vođi seljačke bune Matiji Gupcu i Gupčevoj lipi na kojoj je obješen, koja je simbol gušenja seljačkog ustanka.

Hrvatsko zagorje ima brojne izvore termalnih voda poznate još iz doba dok su rimske čete vladale teritorijem na kojem je danas Hrvatska.

Najpoznatija izvorišta u Zagorju su:

Tijekom povijesti, kada je postojala velika opasnost od Turaka, brojno stanovništvo pohrlilo je u sigurno okrilje Zagorja. Plemstvo, koje se u najvećem broju doselilo na zagorsko područje, počelo je graditi dvorce, od kojih su danas najpoznatiji Trakošćan i Veliki Tabor.

Dvorac Hellenbach nalazi se kraju Marije Bistrice u Hrvatskom zagorju. Jedan je od rijetkih dvoraca u kojemu se uspio sačuvati kontinuitet življenja i povijesni ambijent unutrašnjeg uređenja iz 19. stoljeća. Dvorac je sagrađen u klasicističkom stilu 1786. godine.

Baš poput starohrvatskog plemstva, pronađite i vi svoje utočište u Zagorju, u novootvorenom
Bluesun hotelu Kaj**** u Mariji Bistrici.

Današnji čovjek ne bježi više od opasnog neprijatelja koji nasilno pokorava teritorij, ali stres, opterećujuća svakodnevica i problemi koji vas pritišću dovoljan su razlog da barem nakratko pobjegnete i zatražite svoj mir. Vrata Bluesun hotela Kaj**** širom su vam otvorena, a baterije ćete brzinom svjetlosti napuniti u našem wellnessu u kojem se nalazi program kreiran specijalno za vas.KONTAKTIRAJTE NAS