ONLINE REZERVACIJA

  • Instant potvrda
  • 100% Sigurno
  • Plati u hotelu
Odabir gostiju/promo code

Odaberite broj gostiju

- +
 
- +
 

Za točan izračun, ljubazno molimo ispuniti dob djeteta.

-  
-  
-  
-  
Velika ljetna ušteda samo ovaj vikend!

Velika ljetna ušteda samo ovaj vikend!

Izlet u Split: 5 znamenitosti koje ne smijete propustiti

Planirate na izlet u Split? Što se stigne i treba vidjeti u jednom danu u jednom od najljepših hrvatskih gradova, doznajte u nastavku.
Dioklecijanova palača - rimski kompleks u središtu grada

Ovu je palaču u Splitu zapravo teško izbjeći. Naime, nije riječ o klasičnoj palači, odnosno jednoj građevini, već o cijelom kompleksu u povijesnoj jezgri Splita. Stara je više od 1700 godina i jedan je od najbolje očuvanih rimskih spomenika na svijetu.


Stopama rimskih velikaša - razgledajte kompleks Dioklecijanove palače u Splitu 


Kad ju je gradio, vjerojatno niti sam Dioklecijan nije mogao sanjati da će 17 stoljeća kasnije njegov ljetnikovac biti toliko ispunjen životom.


Katedrala sv. Duje na kazališnom trgu Peristil

Unutar zidina Dioklecijanove palače nalazi se splitska prvostolnica koja je prvotno izgrađena kao Dioklecijanov mauzolej. Stara je otprilike koliko i palača, a njena je riznica bogata umjetninama i starinama, u kojima će uživati svaki ljubitelj povijesti.


Razgledajte fascinantnu splitsku katedralu pa prošećite Peristilom


Možete se popeti i na njezin 57 metara visoki zvonik odakle se pruža krasan pogled. Katedrala je smještena na trgu Peristil koji je sam po sebi prava atrakcija. Okružuju ga stare građevine, a trg je popularan i kao kazališna scena.


Rezerviraj Hotel Nestos:
Prokurative - najposebniji trg u Splitu

Pravim imenom Trg Republike, s tri je strane okružen neorenesansnim zgradama čiji lukovi i crvena boja mu daju posebno impresivan izgled. Podsjetit će vas na talijansku arhitekturu.


Uživajte u okruženju fantastične arhitekture


Prokurative su kulturno središte grada na otvorenom pa se ondje ljeti zbivaju mnoga zanimljiva događanja. Popijte kavu ili pojedite nešto dobro na ovom trgu da odmorite prije nego krenete dalje.


Splitska riva - simbol grada

Jednostavno ne smijete napustiti Split bez da ste prošetali njegovom znamenitom Rivom. Središte mnogih događanja u bližoj i daljoj hrvatskoj povijesti, ova šetnica uz more vjerojatno je najpoznatiji simbol Splita.


Kava na Rivi svakodnevan je ritual Splićana, pridružite im se


Ovdje se pije kava s prijateljima i upija energija za nove životne pobjede. Ili za kupanje.


Marjan - zelena pluća Splita

Brdo nad gradom omiljeno je i opjevano izletište svih onih koji žele predahnuti od gradske vreve. Iz ove park šume pružaju se prekrasni pogledi, čim se malo uspnete uzbrdo.


Iz gradske vreve "uronite" u oazu mira na Marjanu


Ako ste ljubitelj biciklizma, možete ga obići i na taj način. Put na njega kreće sa splitske Rive. U blizini se nalazi još jedna zelena oaza koju preporučujemo posjetiti – Sustipan.

Rezervirajte svoj hotelski smještaj već danas. Dalmacija vas čeka!

Za sve informacije i rezervacije smještaja nazovite +385 1 3844 288 ili pišite na reservations@bluesunhotels.com. Ova vam zemlja ima doista mnogo toga za ponuditi. Dođite i uvjerite se!