ONLINE REZERVACIJA

  • Instant potvrda
  • 100% Sigurno
  • Plati u hotelu
Odabir gostiju/promo code

Odaberite broj gostiju

- +
 
- +
 

Za točan izračun, ljubazno molimo ispuniti dob djeteta.

-  
-  
-  
-  

3 recepta naše chefice za drugačiji kruh

Nagrađivana chefica Ružica Jukičić otkriva nam recepte za nešto drugačiji kruh.
Priprema mirisne kugle tijesta upravo je sada doživjela veliki comeback, a recepti za savršen kruh jedan su od najtraženijih pojmova na internetu.

Vodimo vas stoga u svijet kruha, no posve drugačijeg od svega na što ste naviknuli – naime, Ružica Jukičić, nagrađivana chefica a la carte restorana u Bluesun hotelu Soline u Brelima dala nam je da zavirimo u njezinu dobro čuvanu knjigu recepata.

A ovi za kruh su toliko dobri (o da, naravno da smo ih sve isprobali), da ponekad ne znate biste li jednostavno preskočili cijeli obrok, samo kako bi ove mirisne kruščiće mogli tunkati u zdjelici vrhunskog Stinina maslinova ulja.

Bluesunova chefica koristi autohtone namirnice, koje uz prstohvat znanja i ljubavi tvore neodoljiv spoj okusa plave i zelene Hrvatske.

Želite li djelić atmosfere iz njezine tvornice delicija prenijeti i u vaš dom, donosimo vam Ružičina tri aduta koja nestaju sa stola dok si rekao – krušna mrva!


Baza ovog mirisnog čuda od kruha jedan je od simbola Mediterana – rogač.
Raskošnog, specifičnog mirisa i okusa, vrijedi zlata - i to doslovno. Naime, u antičko doba, njegove sjemenke, koje, bez obzira na veličinu i uvjete čuvanja uvijek imaju jednaku masu od 0,18 grama – služile su kao jedinica mjere za vaganje zlata.
Jedna sjemenka – jedan karat!

Osim što je izvrsna okusa, ovaj je kruh sjajan izvor vlakana, minerala i vitamina.
Snižava kolesterol, pomaže u jačanju imuniteta i sprječavanju alergija, obiluje, riboflavinom, kalijem i kalcijem, ma, prava je tvornica zdravlja.

Stoga, neka vam priprema ovog kruha ne bude tlaka, zasučite rukave jer odličan je i za reguliranje tlaka!


Slijede sve regule zdrave i uravnotežene prehrane, ne debljaju, daju energiju, odlični su u kombinaciji i sa slatkim i sa slanim – ovi bučini muffini baš su fini!

Dobiveno od koštica buče, ovo je brašno bogato proteinima, esencijalnim aminokiselinama, vlaknima, vitaminom E i mineralima. Također, snižava kolesterol i regulira šećer u krvi. Idealan je izbor ako ste na lchf prehrani ili intolerantni na gluten, a zbog visokog udjela proteina, sjajan je izbor za prehranu sportaša.

Ovaj primamljiv kruščić gotov je uistinu za čas, a njegov intenzivan okus i miris začas će vas natjerati da ga ponovno zamijesite.


Kruh u kojem se susreću kontinentalne i jadranske namirnice, Bluesunova chefica, ne bez razloga zove – koncentratom zdravlja i ljepote. Takav mu je i sastav. Ne zna se koja je sjemenka zdravija i ukusnija od druge.

Sezamove usporavaju starenje, lanene su prebogate magnezijem koji pospješuje cirkulaciju, a bademi, osim što jačaju imunitet i smanjuju stres – idealna su hrana za mozak.

Konac djelo krasi pa tako sve povezuje heljda, bogata triptofanom, koja utječe na regulaciju hormona odgovornog za regulaciju sna – stoga liječnici često kažu: „Za bolji san, jedite hranu koja sadrži triptofan!“

Mi bismo samo dodali: „Za bolji dan, dajte, izvucite taj protvan van!“

Uživajte u pečenju.
Bon appétit!

PREPORUKA CHEFICE

Ružica Jukičić bučine fine muffine uzdiže na nivo više.
Kad probate sendvič od ovih muffina s dimljenom pastrvom i pjenom od hrena,
gurman u vama bit će najsretniji na svijetu.