ONLINE REZERVACIJA

  • Instant potvrda
  • 100% Sigurno
  • Plati u hotelu
Odabir gostiju/promo code

Odaberite broj gostiju

- +
 
- +
 

Za točan izračun, ljubazno molimo ispuniti dob djeteta.

-  
-  
-  
-  

Hotel Nestos, Duće (Omiš) ****

Ljetovanje u Omišu: 5 stvari koje ne smijete propustiti doživjeti

Osim gradskih znamenitosti, okolica dalmatinskog gradića Omiša prepuna je prirodnih ljepota, povijesnih spomenika i spektakularnih vidikovaca. A tu su i jedinstvene pješčane plaže. Što vidjeti za vrijeme vašeg odmora u Omišu?

Mirabela

Omiš je poznat kao grad gusara, a u starom dijelu grada stoji i utvrda koja nas i danas podsjeća na njegovu prošlost. Mirabelu su gusari koristili kao vidikovac da im ne bi promakao koji bogat trgovački brod koji prolazi morem ispred Omiša.

Stara je više od osam stoljeća, iako je 1988. morala biti restaurirana nakon katastrofalnog udara groma. Ako želite savršen pogled na Omiš, popnite se do nje.


Pješčane plaže

Ono po čemu se Omiš i okolica ističu u odnosu na ostatak Hrvatske su pješčane plaže. Rijetko ćete ih gdje pronaći toliko koliko ovdje. 

Zbog kilometara pješčanih plaža Omiš je omiljeno odredište obitelji s djecom


Osim Velike plaže, koja je središnja plaža u Omišu i plaže kampa u centru grada, od Duća do Dugog rata prostiru se kilometri pješčanih plaža.

Fortica

Još jedna znamenita omiška utvrda smještena je par kilometara istočno od Omiša. S nje se pruža jedan od najspektakularnijih pogleda u Dalmaciji – vidjet ćete otoke Brač, Hvar, Šoltu, kanjon rijeke Cetine... I Fortica je dio omiške gusarske povijesti; služila im je kao vidikovac i sklonište. 
Rezerviraj Hotel Nestos:
 

Kip Mile Gojsalić

Na pet minuta vožnje automobilom, iznad Omiša je izgrađen kip legendarne lokalne junakinje Mile Gojsalić, svjetski poznatog kipara Ivana Meštrovića.


Pogled s vidikovca kraj kipa Mile Gojsalić na rijeku Cetinu i Omiš je veličanstven


Stojeći kraj kipa ponosne Mile, koji neizbježno pomalo podsjeća na znameniti kip Isusa u Riju, gledate na ušće rijeke Cetine u more. Pogled je doista fantastičan.


Zipline

Iako na prvu ruku zvuči kao nešto na što će se odlučiti samo najhrabriji ili ovisnici o adrenalinu, zipline iznad Omiša zapravo i nije toliko dramatičan kao što izgleda.

Više od dva kilometra žica koje će vas prevesti 150 metara iznad zemlje stvarno su avantura koju ćete pamtiti do kraja života.

 
Festival dalmatinskih klapa Omiš
Jedna od najpoznatijih atrakcija svakako je i festival dalmatinskih klapa koji se svake godine održava u Omišu, a samo klapsko pjevanje uskoro će biti na popisu UNESCO-ve ne materijalne kulturne baštine.


Ako još niste rezervirali svoj odmor u Omišu, učinite to još danas!

Rezervirajte Hotel Nestos pozivom na broj +385 1 3844 288 ili pošaljite mail sa svojim željenim datumima i brojem osoba na reservations@bluesunhotels.com pa ćete primiti posebnu ponudu prema vašem upitu.