ONLINE REZERVACIJA

  • Instant potvrda
  • 100% Sigurno
  • Plati u hotelu
Odabir gostiju/promo code

Odaberite broj gostiju

- +
 
- +
 

Za točan izračun, ljubazno molimo ispuniti dob djeteta.

-  
-  
-  
-  

Martini: uživajte u omiljenom koktelu i u svom domu

Koktel Martini je piće koje desetljećima ne gubi svoj kultni status. Naši gosti u njemu rado uživaju u barovima Bluesun hotela. A kako je jednostavan za pripremu, idiličnu atmosferu Bluesun barova možete lako prenijeti u vlastiti dom. Kako, doznajte u nastavku.
Vrste Martinija

No, riješimo prvo jednu nedoumicu – koja je razlika između brenda Martini i koktela Martini? Martini je ime jednog talijanskog brenda vermuta. Na našim je prostorima popularan Martini Bianco.

Koktel Martini su pak gin ili vodka s bilo kojim suhim vermutom. Najčešće se poslužuje s maslinom ili limunovom twistom. Danas ćemo se pozabaviti njime.

Napravite vlastiti Martini Bar

Što vam treba da biste u udobnosti doma uživali u okusu svog omiljenog koktela?

- vodka ili gin
- vrhunski suhi vermut – preporučujemo Noilly Prat
- dodaci po izboru

Ovisno o tome što preferirate, Martini možete raditi s vodkom ili ginom. Drugi osnovni sastojak je suhi vermut. A zatim dolaze dodaci, ovisno o tome koju vrstu Martinija volite – masline, ukiseljene lučice, limun...

Martini treba dobro rashladiti prije uživanja u njemu. U Bluesun barovima to radimo tako da pića prethodno rashladimo, a tijekom slaganja koktela i dodatno tako da sastojcima dodajemo led i pomiješamo barskom žlicom do idealne otopine (ovisno koliko želimo da se vode iz leda otopi dok miješamo). Zatim procijedimo JULEP/barskim cjedilom u martini (cocktail) čašu bez leda. Ovakav način dodatnog rashlađivanja preporučujemo da koristite za sve nabrojane vrste Martinija.

Evo kako napraviti nekoliko popularnih vrsta Martinija, koje poslužujemo u barovima Bluesun hotela.

"Martini Extra Dry" - "Martini Dry" - "Classic Wet Martini"Ovo su 3 osnovne verzije koktela koje je vrlo jednostavno napraviti. Za Martini extra dry koristimo najmanje vermuta. Martini dry ima malo vermuta (1/5 od ukupne zapremnine). Classic Wet Martini ima najviše vermuta (1/3 od ukupne zapremnine). Prema pojedinačnom ukusu dodaju se masline ili limunov twist.

Sastojci:

- rashlađeni gin ili vodka – 30 ml
- rashlađeni suhi vermut (preporučujemo Noilly Prat) - po želji
- masline ili limunov twist po želji

„Dirty Martini“


U osnovni recept dodaje se otopina iz teglice s maslinama i to prema tome koliko volite slano – što je više dodate, koktel će biti slaniji. Prema njoj je koktel i dobio ime jer se dodavanjem otopine zamagli.

Sastojci:


- rashlađeni gin ili vodka - 30ml
- otopina masline - po želji
- rashlađeni suhi vermut (preporučujemo Noilly Prat) - po želji
- masline (punjene ili obične) - par komada

„Gibson“


Osnovne verzije su „Gin Gibson“ i „Vodka Gibson“. Karakterističan je po ukiseljenim lučicama. Vermut se u njemu dodaje u omjeru koji vam najviše odgovara, a pije se bez slamke. Ovaj je koktel idealan prije večere.

Sastojci:

- rashlađeni gin ili vodka - 30ml
- otopina masline - po želji
- rashlađeni suhi vermut (preporučujemo Noilly Prat) - po želji
- ukiseljene lučice - par komada

Priprema:


U čašu za miješanje ulijemo sve sastojke, osim lučica. Koktel treba dodatno rashladiti ubacivši led, a zatim ga poslužiti bez leda. Na kraju dekoriramo ukiseljenom lučicom.


Terasa hotela Jadran****

Jedinstven lokalni twist „Gibsona“ nalazimo u hotelu Jadran***** u Tučepima. „Gibson From the Garden“ radi se od Monkey47 gina, francuskog aromatiziranog vina „Lillet“, ukiseljene lučice i mariniranog motara. Motar beremo na stjenovitim obroncima u blizini hotela, naši ga kuhari mariniraju i – voila – imamo idealan aperitiv.

Uživajte u svojoj omiljenoj verziji Martinija u udobnosti svog doma i maštajte o trenutku kada ćete to moći bezbrižno činiti u očaravajućoj atmosferi Bluesun hotela.
Želite na idućem odmoru uživati u Martiniju na terasi Bluesun hotela? Javite nam se na reservations@bluesunhotels.com.