ONLINE REZERVACIJA

  • Instant potvrda
  • 100% Sigurno
  • Plati u hotelu
Odabir gostiju/promo code

Odaberite broj gostiju

- +
 
- +
 

Za točan izračun, ljubazno molimo ispuniti dob djeteta.

-  
-  
-  
-  

9 najpopularnijih plaža na otoku Braču

Ako ste odabrali otok Brač kao svoju sljedeću destinaciju za odmor, vjerojatno ćete željeti znati gdje se okupati. Za vas smo odabrali nekoliko najboljih plaža na kojima ćete uživati s cijelom obitelji ili samo s voljenom osobom.
1. Zlatni rat, Bol (Google Maps)

Što bi bio popis najboljih plaža na Braču bez ove atrakcije? Zlatni rat plaža je čiji se izgled zbog prirodnih utjecaja stalno pomalo mijenja, ali jedno uvijek ostaje – predivna je, kako god da okrenete njenu sliku.


Zlatni rat je simbol Hrvatske koji privlači posjetitelje iz cijelog svijeta


Na samo nekoliko minuta hoda od Zlatnog rata, smještaj možete rezervirati u hotelu Elaphusa, u kojem možete uživati u vanjskim i unutarnjim bazenima, bogatim buffet obrocima, a za rekreaciju tu su bowling i opuštanje u wellnessu na čak 4000 m2.

2. Lovrečina, Postira (Google Maps)

Oduševit će ljubitelje pješčanih plaža, osobito zato što se pijesak pruža i do stotinjak metara od obale. Mirna voda, koktel uz more, uživanje na najjače, a i Postira su slatko malo mjesto vrijedno istraživanja.


Pješčana plaža Lovrečina blizu Postira, na sjevernoj obali otoka Brača


3. Uvala Vela luka, Supetar (Google Maps)

Kad uđete u more s ove plaže, nožni će vam se prsti razveseliti – pod nogama ćete osjetiti pijesak. U tome će, naravno, najviše uživati klinci, koje ćete moći pustiti da bezbrižno uživaju u piciginu i drugim igrama u moru.


Povijesna Villa Vela Luka u Supetru dobila je ime baš po lijepoj uvali u kojoj se smjestila


Plaža ima i lijep beach bar s ponudom snackova, a smještaj je moguć u objektima Holiday Villagea Velaris, koji se nalazi točno uz uvalu i pruža lijepe poglede na more i Split.

4. Borak, Bol (Google Maps)


Na plaži Borak ćete pronaći vjerojatno najviše sadržaja od svih plaža na Braču – teren za odbojku na pijesku mjesto je gdje se možete dobro zabaviti i upoznati nove ljude, a tu su i ronilački te surferski klub, kao i restoran s najljepšim ambijentom u Bolu – restoran Plaža Borak.


Plaža Borak nalazi se između Zlatnog rata i centra Bola, a ima odlične sadržaje kao što su restoran s terasom, surferski klub i odbojka na pijesku


Hotel Borak na istoimenoj plaži vjerojatno je hotel s najljepšim okolišom – tu ćete biti uronjeni u mediteransko zelenilo i istovremeno biti na samo 50 metara od mora!

5. Murvica (Google Maps)

Mjestašce kraj Bola često biraju sami Boljani kada idu na kupanje, i to s dobrim razlogom. Za razliku od susjednog Zlatnog rata, ova je plaža manja, no i to ima svojih čari.


Kada doživite veliki i slavni Zlatni rat, posjetite i malu intimnu plažu Murvica pokraj Bola


Impresivnu kulisu u zaleđu pružaju južne padine Vidove gore s možda i nastrmijim vinogradima u Hrvatskoj, na kojima se uzgajaju plavac mali i tribidrag za nagrađivana Stina vina.

6. Potočine, Bol (Google Maps)

Još jedna plaža koju volimo, osim zbog njene ljepote, i zato što je locirana odmah kraj dubokog hlada borova. To će posebno cijeniti obitelji s malom djecom. S jedne strane borovi, s druge strane tirkizno more. Može li bolje?


Plaža Potočine najbliža je Zlatnom ratu i pruža odličan pogled na sve aktivnosti oko najpoznatije hrvatske plaže


Može ako imate smještaj u All Inclusive Holiday Village Bonaca, samo 2 minute hoda od plaže Potočine. Osim bogatog All Inclusive programa s uključenim svim obrocima, snackovima i pićima, Bonaca u svom vrtu ima i igralište te bogat program animacije.

7. Kotlina i Bijela kuća, Bol (Google Maps)

Ove su dvije plaže jedna uz drugu na istočnoj strani Bola, a između njih je samo stari dominikanski samostan smješten na uskom poluotoku, jedna od najljepših vizura Bola.


Dominikanski samostan u Bolu krije oko sebe dvije krasne male plaže koje vrijedi posjetiti


Nalaze se uz slavnu Bijelu kuću, jedan od prvih hotela izgrađenih u ovom popularnom ljetovalištu. Danas Bijela kuća čeka na obnovu i mjesto je održavanja iznimno popularnog art festivala Graffiti na Gradele.

8. Bili rat, Supetar (Google Maps)

Jedna od najatraktivnijih plaža u glavnom gradu otoka Brača ponosi se velikim izborom sadržaja pa je izvrsna za aktivnije provođenje vremena. Kad vam dosadi kupanje i igranje, sjednite u hlad borove šume i uživajte u hladnom piću.

9. Tri mosta, Supetar (Google Maps)


Duga i lijepa supetarska plaža s obiljem sadržaja, vrlo blizu centru grada, tako da je s nje idealno uzeti predah i prošetati do rive. More uz nju je doista kristalno čisto, a mnogi se kunu da nigdje nisu tako uživali u jutarnjem kupanju.

Koju god plažu na Braču odabrali, uživat ćete. Ako već niste, krenite s planiranjem svog ljetovanja, a za pomoć slobodno se obratite Bluesun rezervacijskom centru na +385 1 3844 288 ili na reservations@bluesunhotels.com