ONLINE REZERVACIJA

  • Instant potvrda
  • 100% Sigurno
  • Plati u hotelu
Odabir gostiju/promo code

Odaberite broj gostiju

- +
 
- +
 

Za točan izračun, ljubazno molimo ispuniti dob djeteta.

-  
-  
-  
-  

5 najljepših pogleda na Jadranu

Na neka se mjesta isplati otići samo zbog pogleda koji se pruža s njih. Do nekih je lakše, do nekih teže doći, ali trud se na kraju uvijek isplati. Donosimo vam pet pogleda u Hrvatskoj koje odmah možete uvrstiti u svoju bucket listu iskustava za doživjeti na svom idućem ljetovanju.
Vidova gora


Najviši vrh svih jadranskih otoka (780 m) nalazi se južnom rubu otoka Brača. Zahvaljujući tome, s njega se pruža veličanstven pogled na otvoreno more. Pogled vam prvo pada na plažu Zlatni rat u Bolu, zatim na Hvar, Korčulu, Vis, Biševo... Po izrazito vedrom i sunčanom danu moguće je vidjeti i obrise Monte Gargana na obali Italije.

Da biste je „osvojili“, ne morate biti planinar jer Vidova gora je lako pristupačna. Vozilom se može doći do parkirališta u blizini vrha, od kojeg vas dijeli lagana 10-minutna šetnja. Oni odvažniji do vrha se mogu uputiti i pješice ili biciklom iz Bluesun Bike centra u hotelu Elaphusa 4*.

Pogled na OmišU selu Gata poviše Omiša, na brdu Gradac, nalazi se šestostoljetna crkvica sv. Jure. Osim svoje povijesne važnosti, poznata je i po tome što se kraj nje nalazi možda i najljepši vidikovac na Jadranu. Pogled na Omiš i kanjon rijeke Cetine je upravo spektakularan.

Na županijskoj cesti od Gate prema Omišu nalazi se još jedan sjajan vidikovac na kojem je podignut kip lokalne heroine, Mile Gojsalić. Kip je djelo slavnog hrvatskog kipara Ivana Meštrovića, a pogled je vrlo sličan kao i onaj kraj crkve sv. Jure, tek s nešto manje visine.

Sveti Jure


Najviši vrh Biokova i treći najviši vrh Hrvatske s visine od 1762 metra „nadzire“ cijelu Makarsku rivijeru. Pogled sa Svetog Jure prostire se na sve strane – prema moru i srednjodalmatinskim otocima, ali i kopnu i Dalmatinskoj zagori. Za vedrog dana vide se i planinski vrhovi u susjednoj BiH te obala Italije.

Na ovaj planinski vrh se može doći automobilom (preporučujemo samo iskusnim i strpljivim vozačima) ili planinarskom stazom. Možda i najljepše iskustvo je iznajmiti električni bicikl u Bluesun hotelu Alga 4* u Tučepima i uživati u fantastičnom iskustvu vožnje do vrha.

Sveto brdo


Drugi najviši vrh najveće hrvatske planine Velebit nalazi se u Nacionalnom parku Paklenica. Pogled sa Svetog brda (1753 m), kažu, najljepši je u Hrvatskoj. Uspon na ovaj vrh preporučujemo iskusnim planinarima.

Ako vam je to prevelik zalogaj, istražite pristupačnije dijelove Nacionalnog parka Paklenica. Brojne poučne staze prilagođene su svim ljubiteljima prirode. Kanjon Velike Paklenice impresivan je ulazak u park, a tu su i špilja Manita peć, etno selo Marasovići i druge znamenitosti parka. Ulaz u NP Paklenica nalazi se 2 km od Bluesun kampa Paklenica 4*.

Dubrovnik sa Srđa


Brdo čije ime strancima zadaje toliko poteškoća pri izgovoru, Srđ, nalazi se iznad Dubrovnika. S visine od 415 metara, ovaj povijesni hrvatski grad pružen vam je na dlanu. Fantastično mjesto i za vidjeti zalazak sunca.

Do tamo se može doći pješice kroz prekrasnu prirodu, automobilom ili vučnicom. Popijte kavu na Srđu i možete prekrižiti jednu točku sa svoje bucket liste. Cjelodnevni izlet u Dubrovnik organizira se iz Bluesun hotela.

Želite na idućem odmoru uživati u ovakvim pogledima? Javite nam se na reservations@bluesunhotels.com i pripremit ćemo vam posebnu ponudu.