ONLINE REZERVACIJA

  • Instant potvrda
  • 100% Sigurno
  • Plati u hotelu
Odabir gostiju/promo code

Odaberite broj gostiju

- +
 
- +
 

Za točan izračun, ljubazno molimo ispuniti dob djeteta.

-  
-  
-  
-  

Extended Holiday Special Offer

Prirodne ljepote Hrvatske

Bluesun hoteli se nalaze na najljepšim dijelovima Jadrana. Također, svi Bluesun hoteli su smješteni uz more tako da naši gosti imaju privilegij provesti svoj odmor samo nekoliko koraka udaljeni od rajskih plaža.

Uz čisto more, naši hoteli su upotpunjeni očaravajućom prirodom, blizinom nacionalnih parkova i plažama s Plavim zastavama koje su potvrda ekološke očuvanosti.

Makarska rivijera

Pod okriljem planine Biokovo, parka prirode, smjestile su se naše dvije destinacije: Brela i Tučepi. Još 1981. planina je proglašena parkom prirode, a dugi niz godina privlači ljude koji žele uživati u iskonskoj prirodi i nevjerojatnom pogledu koji se pruža na cijelu Makarsku rivijeru. Inače, Makarska rivijera objedinjuje najljepše plaže i najposjećenije hrvatske jadranske destinacije gdje su Bluesun hoteli i smješteni.

Bluesun hoteli nude jedinstven spoj neposredne blizine zaštićenih prirodnih ljepota i izravnog pristupa plaži. Brela i Tučepi su odlično prometno povezani s Dubrovnikom i Splitom, gradovima bogatog kulturnog naslijeđa. Tako naši gosti imaju idealnu priliku oplemeniti svoj boravak u našim hotelima posjetom Dioklecijanovoj palači u Splitu koja djeluje poput filmske kulise, ili Starom gradu u Dubrovniku, impozantnoj utvrdi koja obrubljuje srce nekad neovisnog grada-države.

Svi naši hoteli nalaze se odmah do mora i uređenih plaža. Tri plaže u Brelima – Punta rata, Berulia i Stomarica, te najdulja plaža (4 km) u Tučepima, istog imena kao i mjesto, ponosni su nositelji Plave zastave, koja je međunarodni simbol čistoće mora. Turisti prepoznaju vrijednost Plave zastave i radi vlastite sigurnosti i zadovoljstva najradije odabiru plaže na kojima se ona vijori. Vijeće Europe osnovalo je tu organizaciju 1981. godine i otada je Plava zastava međunarodni sinonim za ekološku očuvanost plaže i morske obale. Jednom kad je dobiju, općine, odnosno gradovi dužni su iz godine u godinu podnositi zahtjev za ponovnim postavljanjem zastave. Valja istaknuti da su Tučepi od 2006. do danas bez prestanka nositelji Plave zastave, a Brela čak od 1997. do danas.

Duž Brela se proteže uređena šetnica, popularno nazvana lungomare, i tamo uopće ne čujete automobilsku buku. Šetači i ljubitelji čistog zraka i mora tako se mogu posvetiti sportu poput jogginga, koturaljkanja ili vožnje bicikla ili jednostavno uživati u sjaju kristalno plavog mora i najromantičnijeg zalaska sunca.

Plaža Punta rata, koja se nalazi u Brelima, nadomak Bluesun hotela Marina***, 2004. godine je prema izboru američkog časopisa Forbes proglašena najljepšom europskom plažom, te jednom od 10 najljepših svjetskih plaža. Posuta šljunkom, dugačka oko 4 km, meta je brojnih turista željnih kvalitetnog odmora i čistog mora.

Starigrad Paklenica okružena nacionalnim parkovima

Bluesun Holiday Village Alan***, smješten u Starigradu Paklenici, nalazi se na raskrižju četiriju nacionalnih parkova: Sjevernog Velebita, Paklenice, Krke i Kornata. Položaj Holiday Village Alan*** savršeno ujedinjuje blizinu Jadrana i planinskog kraja. Kao i ostali Bluesun hoteli, i Bluesun Holiday Village Alan*** se nalazi odmah uz more i plažu, tako da naši gosti ne moraju gubiti minute dragocjenog odmora na potragu za svojim idealnim mjestom pod suncem – ono je odmah nadohvat ruke. Ako nakon uživanja na plaži poželite vidjeti neke od hrvatskih znamenitosti, izbor je vaš: možete otići do obližnjeg Zadra i posjetiti glasovitu crkvu Svetog Donata koja je preslika duha srednjeg vijeka te jedan od najvažnijih spomenika hrvatske baštine, ili zaviriti u čudesan svijet jednog od nacionalnih parkova koji se nalaze u neposrednoj blizini našeg Bluesun Holiday Village Alan***.

Nacionalni park Krka oduševljava posjetitelje svojim slapovima, a Kornati, skupina otoka smještena u zadarskom arhipelagu, još su uvijek enigma jer čak ni nakon 200 godina proučavanja još nisu poznate sve biljne i životinjske vrste koje su našle svoj dom na jednom od otoka. Sjeverni Velebit je također skrovište bogate flore i faune, a tek su rijetki putovi otvoreni za turiste, radi očuvanja netaknute prirode. Ionako su staze kojima posjetitelji smiju hodati dovoljno zapanjujuće, jer je nevjerojatno da na gotovo golom kamenu mogu uspijevati toliko raznolike vrste biljaka i životinja. Na suprotnoj strani od Sjevernog Velebita prostire se Paklenica, koja obiluje kanjonima, špiljama, pećinama, vidikovcima, neukroćenim šumama, ponorima, vrletima i kršem. Iskonski ljubitelji prirode sigurno će pronaći nešto za sebe dok razgledaju skrovite prirodne relikte, a sve nadomak Bluesun Holiday Village Alan***.

Zagorski bregi

Iako je Dalmacija po mnogočemu posebna, unutrašnjost Hrvatske nimalo ne zaostaje po uščuvanosti prirodne arhitekture i čistoće okoliša. Naš novootvoreni Bluesun hotel Kaj****, smješten u Mariji Bistrici, nalazi se u Hrvatskom zagorju čiji je prepoznatljiv šarm vidljiv čim posjetitelj kroči u tu, po mnogočemu specifičnu, hrvatsku regiju. Umjesto vapnenačkih stijena, gosti susreću zelenilo zagorskih brežuljaka prekrivenih stoljetnim šumama jasena i hrasta, nepregledne obronke vinove loze, čuju žubor brzih potočića od kojih svaki priča svoju povijesnu priču. Osobito se ističe Gupčeva lipa koja je potkraj pedesetih godina prošlog stoljeća postala zaštićen spomenik prirode. Drvo je visoko više od devet metara i svojom impozantnom pojavom izaziva strahopoštovanje zbog svog povijesnog svjedočanstva tragediji koja je obilježila hrvatsku povijest; kao da se duh davnog vremena zapleo o krošnje i lišće. Uz prirodno, Zagorje se može podičiti i kulturnim naslijeđem.
U rujnu 2009. godine na popisu UNESCO-ove nematerijalne baštine našla se izrada drvenih igračaka čija se tajna zanata prenosi s koljena na koljeno i time je, uz licitarsko srce, koje također potječe iz Hrvatskog zagorja, postala prepoznatljiva i upečatljiva asocijacija na tu regiju. Zagorski kraj je najbogatije kulturno područje u Hrvatskoj i dom mnogih plemićkih obitelji koje su iza sebe ostavile dvorce na divljenje mnogim turistima, a osim njih, Zagorje obiluje i tradicionalnim hižama, kurijama i ljetnikovcima kojih ima, prema nekim procjenama, oko tri stotine.

Najpoznatiji i najposjećeniji dvorci su Trakošćan, povijesni dom hrvatske grofovske obitelji Drašković, i Veliki Tabor, izgrađen na tristometarskom brežuljku, što je osiguralo obitelji Ratkaj i ostalim posjednicima kroz povijest obranu od svakog neprijatelja. Značaj dvorca u Velikom Taboru prepoznao je i UNESCO te je on pod njegovom zaštitom kao spomenik kulture najviše kategorije. Ipak, najpoznatije odredište Zagorja je najposjećenije hrvatsko marijansko svetište Marija Bistrica, utočište tisuća vjernika i hodočasnika koji svoj spokoj nalaze u bazilici Majke Božje Bistričke ili na Kalvariji, brdu koje crkvi daje mističnost i poseban sjaj jer je preslika Isusova Križnog puta. Bluesun hotel Kaj**** udaljen je pet minuta hoda od bazilike, a i ostale prirodne i kulturne ljepote nalaze se blizu hotela i dobro su prometno povezane.

Baš kao što je Hrvatska raznolika u svojim prirodnim ljepotama i kulturi, tako su i Bluesun hoteli raznoliki u svojoj ponudi. Iz naše široke lepeze svaki gost može izabrati nešto po vlastitom ukusu. Na vama je samo da nešto zamislite i mi ćemo to ostvariti!