ONLINE REZERVACIJA

  • Instant potvrda
  • 100% Sigurno
  • Plati u hotelu
Odabir gostiju/promo code

Odaberite broj gostiju

- +
 
- +
 

Za točan izračun, ljubazno molimo ispuniti dob djeteta.

-  
-  
-  
-  

Koje su prosječne cijene u Hrvatskoj? Pivo, sladoled, pizza...

Koliko novca morate osigurati za bezbrižno ljetovanje u Hrvatskoj? Kako se u Hrvatskoj, konkretno na jadranskoj obali tijekom ljetnih mjeseci, kreću cijene hrane i pića?
Pokušat ćemo vam dati jedan općeniti pregled koji će se odnositi na prosječne cijene u turističkim mjestima u Hrvatskoj. Naravno, ako posjećujete neka od najatraktivnijih odredišta ili ste sjeli u restoran s ponudom i uslugom iznad prosjeka, slobodno dodajte nekoliko eura na našu procjenu.

Pivo

U Hrvatskoj su najpovoljnija domaća piva, od kojih su najpoznatije marke Ožujsko, Karlovačko i Pan. Uobičajena cijena za domaće pivo od pola litre, što je nešto manje od pinte, je između 15 i 20 kuna u baru, dakle 2 do 3 EUR.


Ožujsko pivo proizvodi se u Zagrebačkoj pivovari i prisutno je u cijeloj Hrvatskoj


Za jeftinije strano pivo u istoj količini najčešće ćete izdvojiti od oko 20 kuna (cca. 3 EUR) naviše. Posljednjih godina u Hrvatskoj cvjeta i scena craft piva, koja su obično u cjenovnom rangu uvoznih piva.


Karlovačko pivo posebno je omiljeno u Dalmaciji kao partner Nogometnog kluba Hajduk


U dućanima se najpoznatija domaća piva prodaju za već od 10 kuna po limenci od pola litre.

Sladoled

Cijene kuglice sladoleda dosta su relativan pojam jer kuglica sladoleda nije svugdje jednako obilata. Tako ćete na jednom mjestu dobiti dvostruko više ili manje nego drugdje za istu cijenu.


Ledo sladoled je jedan od najjačih brendova u Hrvatskoj, a njegovu kvalitetu prepoznala su i mnoga izvozna tržišta


Vjerojatno najčešća cijena kuglice sladoleda u turističkim mjestima je 10 kuna (1,4 EUR). Druga opcija je kupovina već pakiranog sladoleda u trgovinama – to će vas zadovoljstvo koštati od 7 kuna (1 EUR) za one najjeftinije pa do 15 kn (2 EUR) za skuplje sladolede.

Pizza

Pizza možda nije prva asocijacija kada vam netko spomene Hrvatsku, ali znajte da Hrvati jako vole tu perjanicu talijanske kuhinje i da je pizza na mnogim mjestima u Hrvatskoj naprosto senzacionalna.


Jeste li znali koliko Hrvati vole pizzu? Probajte i uvjerite se da ju odlično i pripremaju


U manjim turističkim mjestima na Jadranu njihova se cijena obično kreće između 40 i 50 kuna. Tolika je i cijena u većini pristojnih pizzerija u Zagrebu.

Što je lokacija na kojoj ljetujete popularnija među turistima i njima napučenija, to se cijene više penju. Računajte na pizze od 50 do 70 kn (7-9 EUR), sve više od toga uglavnom otpada na najpopularnija turistička odredišta ili na nešto skuplje restorane.

Restorani

Što se cijena u klasičnim restoranima na Jadranu tiče, računajte na oko 110 kuna (15 EUR) za jedno pristojno glavno jelo s prilogom. Može i jeftinije, ali to nije kvaliteta za preporučiti.


Restorani u Dalmaciji kombiniraju predivan mediteranski ambijent s odličnim receptima koje će vam biti drago kušati


Najbolji restorani drže i nešto više cijene od prosječnih, ali imajte na umu da gosti u Hrvatskoj često hvale hranu i stoga i te restorane svakako vrijedi probati.

Uštedjeti se može i na hotelskom smještaju kako biste imali što više novca za potrošiti na stvari koje uveseljavaju vas i vaše najmilije.

Neki odlični hoteli na hrvatskoj obali nude posebne ponude s najvećom vrijednošću za vaš novac, stoga vas pozivamo da se javite bez obaveza na +385 1 3844 288 ili na reservations@bluesunhotels.com i primit ćete posebnu ponudu u najkraćem mogućem roku.