ONLINE REZERVACIJA

  • Instant potvrda
  • 100% Sigurno
  • Plati u hotelu
Odabir gostiju/promo code

Odaberite broj gostiju

- +
 
- +
 

Za točan izračun, ljubazno molimo ispuniti dob djeteta.

-  
-  
-  
-  

Starigrad-Paklenica: 5 razloga zašto je avanturisti obožavaju

Smješten podno najveće hrvatske planine Velebita, u neposrednoj blizini Nacionalnog parka Paklenica, Starigrad-Paklenica je odabir broj jedan za ljubitelje sporta i rekreacije. Donosimo vam 5 razloga zašto je avanturisti obožavaju
1. Penjanje i alpinizam

Starigrad Paklenica je najpoznatije hrvatsko odredište za ljubitelje sportskog penjanja i alpinizma. Više od 600 smjerova čeka na penjače svih razina mogućnosti i iskustva, od onih najboljih do onih koji se nikad nisu okušali u penjanju.


Penjači u Paklenici imaju više od 600 smjerova, od najlakših do najzahtjevnijih

Za početnike se organiziraju tečajevi, a oni iskusni uputit će se na smjerove koji su ponegdje visoki i više od 300 metara. Svake godine održava se međunarodni susret penjača - Big Wall.

2. Planinarenje

Kako je Nacionalni park Paklenica jedno od najatraktivnijih područja Velebita, osobito je omiljen među planinarima. Privlače ih šume graba, bukve i crnog bora, koje opasuju krška polja te prekrasne livade.


Prizori u Nacionalnom parku Paklenica ostavit će vas bez daha

Nešto pitomija Velika Paklenica draža je rekreativcima, dok se u Malu Paklenicu upućuju oni iskusniji.

3. Trail

Za one koji ne znaju, trail je relativno sličan planinarenju, ali se njime bavite – trčeći. Svake godine održava se Saucony Paklenica Trail, međunarodna utrka sa startom u Starigradu, odakle se kreće u trkačko osvajanje Paklenice. Naravno, slobodni ste doći i trčati obroncima Velebita kad god to poželite.


Volite trčati u prirodi? Dođite u Paklenicu, najveći šumski kompleks u Dalmaciji

Ako ste pak ljubitelj trčanja 'na ravnom' i to u humanitarne svrhe, odazovite se pozivu na utrku Wings for Life, koja se svake godine održava u obližnjem Zadru.

4. Rafting i kanuing

U borbu s divljim vodama možete se upustiti na obližnjoj rijeci Zrmanji, u kanuu ili pak nešto većem čamcu.


Brzaci i meandri rijeke Zrmanje odavno su prepoznati kao idealni za rafting


Rafting je popularniji tijekom mjeseci kad je vodostaj viši, dok je tijekom nižeg vodostaja aktualniji kanu.

5. Biciklizam

U okolici Starigrada nalazi se 40-ak kilometara biciklističkih staza. Spektakularan doticaj planine i mora čine ih možda i najatraktivnijima na Jadranu.


Najbolji način za napuniti baterije: wellness centar Holiday Village Alan u Starigradu


Ne čekajte više ni minute, rezervirajte već sad smještaj u Starigradu i krenite na najbolje adrenalinsko putovanje u životu.

Nazovite +385 1 3844 288 ili pišite na reservations@bluesunhotels.com bez obaveza, naši djelatnici su na raspolaganju za sve moguće informacije.