ONLINE REZERVACIJA

 • Instant potvrda
 • 100% Sigurno
 • Plati u hotelu
Odabir gostiju/promo code

Odaberite broj gostiju

- +
 
- +
 

Za točan izračun, ljubazno molimo ispuniti dob djeteta.

-  
-  
-  
-  

Starigrad Paklenica: Znamenitosti

Prirodne ljepote, osim izleta, omogućuju i cijeli niz avanturističkih aktivnosti, poput kanu safari raftinga, free climbinga, trekkinga, biciklizma, a za one radoznalije organizira se posjet etnoselima, vožnja terenskim vozilima Velebitom te obilazak lokacija snimanja legendarnih filmova Karla Maya.

Nadomak ste svim sadržajima iz novouređenog Bluesun hotela Alan***, gdje također možete uživati u iznimnoj gastronomskoj ponudi, a trenutke opuštanja provesti u wellnessu.

Starigrad Paklenica se nalazi u blizini grada Zadra (40 km), kulturnog središta srednje Dalmacije.

Zadar oduševljava monumentalnom arhitekturom i položajem, a njegov najpoznatiji gradski spomenik je crkva Sv. Donata. U Zadru rimski forum također svjedoči o prisutnosti starih Rimljana u tom području.

Posjetite brojne muzeje, te uživajte u mirnim šetnjama na zadarskoj rivi, gdje imate priliku poslušati melodičan ritam mora kroz morske orgulje.

KONTAKTIRAJTE NAS
 
Rezerviraj Bluesun Hotel Alan:

 Znamenitosti u Starigrad Paklenici:

 • Crkva Sv. Petra
 • Večka kula
 • Utvrda Paklarić
 • Veliko Rujno – crkva Sv. Marije
 • Tulove grede
 • Modrič

Izleti u Starigradu Paklenici

POLUDNEVNI IZLETI

 • Nordic walking tura - Paklenica
 • Mjesta snimanja filmova Karla Maya
 • Trekking
 • Kanjon rijeke Zrmanje

CJELODNEVNI IZLETI

Nacionalni park Paklenica

Cjelodnevni izlet u Nacionalni park koji svojim kanjonima, brdskim stazama, florom i faunom već desetljećima oduševljava planinare i alpiniste, ali i ljubitelje prirode i pješačenja iz cijelog svijeta, u planinskom ambijentu nadomak mora.

Polazak iz hotela autobusom nakon doručka, pauza za ručak (lunch paket), povratak prije večere.

Program uključuje: ulaznice za NP, posjet špilji Manita peć, vodiča

Nacionalni park Kornati

Cjelodnevni izlet autobusom i brodom u najrazvedeniju otočnu skupinu na Mediteranu (150 otoka) koja oduševljava posjetitelje i nautičare modrom bojom mora i bijelom bojom kamena.

Polazak autobusom iz hotela do Zadra (1/2 sata) i nakon toga brodom za Kornate. Krstarenje po arhipelagu, kupanje, ručak i piće na brodu. Povratak prije večere brodom za Zadar i autobusom za Starigrad.

Program uključuje: vožnju brodom, ručak i piće na brodu, ulaznice za NP, vodiča

Nacionalni park Plitvička jezera

Cjelodnevni posjet najstarijem NP-u u Hrvatskoj (autobusom 1 sat i 15 min) koji se nalazi na UNESCO-ovoj listi svjetske prirodne baštine. Najveći fenomen tog NP-a je 16 jezera koja su međusobno povezana slapovima a oko njih su bujne šume.

Nacionalni park se razgledava pješice, vlakićem i brodom po jezeru Kozjak.

Polazak nakon doručka autobusom, ručak (lunch paket), povratak prije večere.

Program uključuje: ulaznice za NP i vodiča

Nacionalni park Krka

Cjelodnevni izlet (oko 1 sat vožnje autobusom) u NP koji je stvorila kraška ljepotica rijeka Krka.

Bit ćete iznenađeni bogatstvom flore i količinom vode kojom obiluje ta rijeka u inače krševitom kraju. Jedan za drugim nižu se slapovi od kojih je najpoznatiji Skradinski buk. U hladovini možete uživati kušajući domaću rakiju koju proizvode tamošnji stanovnici i razgledati originalne mlinice.

Polazak nakon doručka, ručak (lunch paket), povratak prije večere.

Program uključuje: ulaznice za NP i vodiča

Program Aktivni odmor

Trekking u Nacionalnom parku Paklenica.

Ljubitelji prirode i pješačenja ovdje će doći na svoje. Nadomak mora prostire se nacionalni park, a na samom ulazu očekuje vas impozantni kanjon Velike Paklenice, utrte staze i potok koji vas slijedi na putu.

Površina parka je 100 km2, dovoljno da sami izaberete pješačke ture na kojima ćete najbolje upoznati netaknute ljepote te mitske planine.

Na 870 m nadmorske visine nalazi se Veliko Rujno, omiljeno odredište planinara na kojem je i zavjetna crkvica Sv. Marije, kojoj se hodočasti 15. kolovoza na blagdan Velike Gospe.

Program uključuje: ulaznice za NP, vodiča, posjet špilji Manita peć, ručak (lunch paket)

Biciklizam

Onima s boljom kondicijom preporučujemo da brdskim biciklom obiđu markirane brdske staze po Velebitu. Onima drugima nudimo vožnju laganim asfaltiranim stazama po starigradskoj rivijeri. Bicikli se mogu unajmiti u Bluesun hotelu Alan***.

Adventure

Rafting, kanu/kajak safari.

Cjelodnevni doživljaj na najljepšim hrvatskim rijekama Zrmanji i Kupi koji nećete zaboraviti: rafting organiziramo u predsezoni i posezoni za one odvažnije, a vožnju kanuom i kajakom za početnike tijekom cijele sezone.

Polazak nakon doručka autobusom do Obrovca (oko 1 sat), ručak (lunch paket), povratak u Starigrad prije večere.

Program uključuje: čamac, kanu ili kajak, skipera, opremu i organizaciju izleta.

Jeep Foto Safari

Cjelodnevno upoznavanje planine Velebit landrover defenderima po neasfaltiranim putovima s kojih se pruža nezaboravan pogled. Vožnja cestom koja je sagrađena u 19. st. u vrijeme Austro-Ugarske. Mogućnost kupanja u rijeci Zrmanji.

Polazak iz hotela nakon doručka, ručak (lunch paket), povratak prije večere.

Program uključuje: vožnju landroverima i vozače.

Program - 50 godina "Winnetou II" / ”Unter Geiern”

Paklenica, kanjon Zrmanje i Tulove grede su 1960-ih zbog svoje neobične ljepote bili lokaliteti na kojima su se snimali filmovi “Winnetou“ prema djelima Karla Maya čiji fanovi i danas evociraju uspomene na te davne dane, scene i likove.

Glumci su bili smješteni u Bluesun hotelu Alan***.

Cjelodnevni posjet kanjonu Velike Paklenice i lokalitetima gdje su snimane scene sa statistima iz filmova. Polazak nakon doručka iz hotela, ručak (lunch paket), povratak prije večere.

Program uključuje: ulaznice za NP, vodiča i statiste.

Cjelodnevni posjet kanjonu Zrmanje (Rio Peco u filmu) i posjet platou gdje je stajao Pueblo Apaša (brodom), odlazak terenskim vozilom na Tulove grede i prijevoj Mali Alan, ručak (lunch paket).

Cjelodnevni izlet brodom iz Starigrada

ispod Masleničkog mosta do tipičnog dalmatinskog gradića Novigrada (pauza 1 sat, posjet tvrđavi), vožnja brodom ušćem Zrmanje do mosta u Obrovcu. Ručak i piće na brodu, povratak brodom prije večere.

Program uključuje: vožnju brodom, ručak i piće na brodu, vodiča

Cjelodnevni posjet Bukovici-Erveniku

tipičnom dalmatinskom krševitom predjelu, s izvorom prekrasne rječice Krupe i Kudinim mostom iz 18. st. Ide se autobusom, uključen je ručak (lunch paket) i osiguran vodič.

Program Regija s više od 3000 godina kulture

Prvi dan nakon dolaska upoznavanje povijesne i kulturne baštine starigradske rivijere: Starigrad - nekad antički grad Argyruntum gdje su pronađeni čuveni stakleni predmeti iz rimskog doba, starohrvatska predromanička crkva Sv. Petra iz 10. st. s grobljem, ostaci Večke kule iz doba turskih osvajanja, "mirila" - jedinstveni velebitski kameni spomenici umrlima (autobus, pješice).

Razgled centra regije Zadra

i najstarijeg hrvatskog kraljevskog grada Nina.

Polazak za Zadar nakon doručka (oko 45 min), razgled poluotoka (zidine, trgovi, riva, katedrala, Sv. Donat, rimski forum, tržnica, morske orgulje itd). Ručak u Zadru na poluotoku. Polazak za Nin, razgled Nina (Sv. Križ, arheološka zbirka, Grgur Ninski, solana itd). Povratak u Starigrad.

Program uključuje: razgled Zadra i Nina s vodičem, ručak u Zadru

Posjet Pagu - otoku sira, soli i čipke

Polazak nakon doručka preko Masleničkog i Paškog mosta. Kratka pauza na Paškom mostu za snimanje krajolika koji podsjeća na onaj na Mjesecu.

Odlazak u grad Pag, razgled grada koji je projektirao Juraj Dalmatinac (katedrala, samostan, galerija čipke i nošnje, sirana, stare solane, kratak posjet vidikovcu s kojeg se pruža nezaboravan pogled na grad, solane, plaže i Velebit), ručak s degustacijom paškog sira i vina u jednom od restorana, povratak autobusom u kasnim poslijepodnevnim satima.

Program uključuje: ručak u Pagu i vodiča

Posjet nekadašnjem krunidbenom gradu Biogradu

centru Ravnih kotara Benkovcu i Asseriji. Nakon doručka vožnja do Biograda (danas poznati turistički centar), mogućnost posjeta Zavičajnom muzeju, preporučujemo kratku stanku uz piće na rivi s koje se pruža predivan pogled na Pašmanski kanal s bezbroj otočića.

Vožnja prema Benkovcu i ručak (preporučujemo janjetinu u Šopotu). Nakon ručka odlazak u Podgrađe gdje se nalaze impozantne iskopine rimskog grada Asserije. Arheološki radovi još nisu završeni, ali i ono što je vidljivo svjedoči o drevnoj i bogatoj civilizaciji na tim prostorima.

Ostale aktivnosti: ronjenje, free climbing

Program Gastro doživljaji

Ljubotić

Izlet autobusom u mjestašce na obroncima Velebita gdje se pravi autohtoni med od kadulje i vrijeska koji možete kupiti, a možete i probati originalni kozji sir koji ima poseban okus kao i janjetina.

Maraska – Zadar

Posjet tvornici u kojoj se već 5 stoljeća po istom receptu proizvodi čuveni liker Maraskino poznat u cijelom svijetu, od višnje maraske koja najbolje uspijeva baš u tim krajevima.

Osim Maraskina možete degustirati i druge likere te tvornice, vidjeti kako pletilje pletu zaštitni ovoj za boce i kupiti likere po pristupačnim cijenama. Maraskino je izvorni hrvatski suvenir i brand te dobitnik mnogih priznanja.

Pršut iz Posedarja

Posjet pršutani Posedarje gdje se proizvode čuveni dalmatinski pršut i šokol koji svoj poznati okus zahvaljuju tradicionalnom načinu proizvodnje i sušenju na poznatoj posedarskoj buri. Degustacija pršuta i šokola s domaćim kruhom. (Poludnevni izlet.)

Posjet etnokući Župan u Kruševu (4 km od Obrovca)

Polazak nakon doručka za Obrovac. Pauza na kanjonu Zrmanje s pogledom na rijeku. Vožnja do imanja Župan (mali muzej napravljen od rodne kuće, seoski ambijent na obronku brdašca u kojem ćete zaboraviti na svakodnevni stres i brige).

Ručak sa specijalitetima tog kraja napravljenim "ispod peke". Nakon ručka polazak za Starigrad. Poludnevni izlet koji se može organizirati u prijepodnevnim ili poslijepodnevnim satima.

Program uključuje: ručak ili večeru u etnokući s pićem i vodiča.

Ribarenje

Odlazak na ribarenje brodom s lokalnim ribičem. More oko Starigrada je iznimno čisto, a ribarenje ima dugu tradiciju.

Sve što se ulovi bit će spremljeno na dalmatinski način i konzumirano navečer u konobi uz pjesmu dalmatinske klape i vino. Dobar tek!

NAPOMENA: Sve izlete možete rezervirati i pojedinačno kao poludnevne i jednodnevne izlete!

Za informacije o cijenama, raspoloživosti i rezervacije, molimo kontaktirajte alan@bluesunhotels.com ili nazovite na +385 23 209 050.