ONLINE REZERVACIJA

  • Instant potvrda
  • 100% Sigurno
  • Plati u hotelu
Odabir gostiju/promo code

Odaberite broj gostiju

- +
 
- +
 

Za točan izračun, ljubazno molimo ispuniti dob djeteta.

-  
-  
-  
-  

Starigrad Paklenica: TOP 8 destinacija za izlete

Ako ste odlučili godišnji odmor provesti u Starigrad-Paklenici, morate znati da ste na lokaciji savršenoj za obilazak hrvatskih znamenitosti. U krugu od 100 kilometara nalaze se čak 4 nacionalna parka. Odabrali smo 8 top destinacija za izlete iz Starigrad-Paklenice.
Nacionalni park Paklenica

Pravi dragulj za ljubitelje prirode, hikinga i penjanja. Masivne stijene planine Velebit nad vama se uzdižu od samog ulaza u kanjon Velike Paklenice, odakle kreću pješačko-planinarske staze kroz ovaj prirodni fenomen. Jedna od njih vodi do fascinantne špilje Manita peć.


Nacionalni park Paklenica obavezna je postaja za sve ljubitelje prirode


Inače, ulaz u jedan od osam hrvatskih nacionalnih parkova nalazi se na samo dva kilometra od Kampa Paklenica, a skretanje prema parku je stotinjak metara od ulaza u Kamp.

Zadar - gdje more svira orgulje


Najveći grad sjeverne Dalmacije od Starigrad-Paklenice udaljen je pedesetak kilometara ugodne vožnje. Svaki turist koji dođe u Zadar obavezno mora vidjeti dvije jedinstvene znamenitosti – Pozdrav Suncu i Morske orgulje.


Pozdrav Suncu, mjesto gdje se zalazak pretvara u pravi spektakl


Zadar je poznat i kao povijesni grad u kojem se posebno ističu monumentalne crkve – srednjovjekovne katedrala sv. Stošije i crkva sv. Donata, prepoznatljiva po zanimljivom cilindričnom obliku.

Najbolja baza za izlet do Zadra je Camping Paklenica**** - smjestite se u atraktivnim mobilnim kućicama na par metara od mora.

Foto safari na planini Velebit

O najvećoj hrvatskoj planini raspredane su mnoge legende. Planina je to koju domaći ljudi vole i poštuju je, a prepuna je prirodnih ljepota i čudesnih pogleda.


Pripremite baterije fotoaparata i mobitele i krenite u avanturu


Foto safari Velebitom će se uz vodiča pretvoriti u otkrivanje najboljeg mjesta za najspektakularniji pogled.

Zelena rijeka Zrmanja


Kanjon rijeke Zrmanje zasigurno je jedan od najljepših u ovom dijelu Europe. Zeleni biser Dalmacije bogat je slapovima, a putnik namjernik može se okušati u mirnijoj vožnji kajakom ili adrenalinskom raftingu, ako je vode dovoljno.


Na rijeku Zrmanju se možete uputiti na organizirani rafting ili vožnju kajakom - informacije potražite na recepciji Kampa Paklenica


U Zrmanji možete i plivati, a skok sa slapa je poseban doživljaj.

Plitvička jezera - simbol Hrvatske


Stotinjak kilometara od Paklenice nalazi se i najpoznatiji hrvatski nacionalni park, Plitvička jezera.


Plitvička jezera očarat će vas atmosferom, bogatstvom prirodnih ljepota i nevjerojatnim bojama

Čudo prirode koje obuhvaća 16 jezera i brojne slapove jedno je od mjesta koje morate posjetiti barem jednom u životu.

Povijesni grad Šibenik

Najstariji grad u Dalmaciji korijene vuče oko tisuću godina u prošlost, koja je vidljiva na svakom koraku.


Neka vas put Šibenikom obavezno dovede do katedrale sv. Jakova


Obavezno pogledajte katedralu sv. Jakova i fascinantnu tvrđavu sv. Nikole na otočiću Ljuljevcu.

Veličanstvena Krka

Još jedan nacionalni park u blizini Starigrad-Paklenice čiji je zaštitni znak slap Skradinski buk u čijem se podnožju možete i kupati. Veličanstvena priroda ovdje se prikazuje u svom najboljem svjetlu zelenih i plavih nijansi.


Skradinski buk je najpoznatiji slap Krke i nije jedini koji će vas zapanjiti svojom ljepotom


Kornati - nautički raj


Nacionalni park, arhipelag koji se sastoji od 89 otočića i hridi, raj je za nautičare. Najrazvedenija otočna skupina u Mediteranu može se pohvaliti bojom mora kakvu rijetko gdje možete vidjeti. Savršeno mjesto za opuštanje i stvaranje kolekcije fotografija za Instagram.


Kornati su mjesto koje će u vama izazvati osjećaj potpunog mira

Želite ljetovati u Starigrad-Paklenici i doživjeti sve ove atrakcije, koje su vam nadohvat ruke? Bez obaveze nam pošaljite broj osoba i željene datume dolaska na +385 1 3844 288 ili na reservations@bluesunhotels.com. Javit ćemo vam se u najkraćem mogućem roku s posebnom ponudom.