ONLINE REZERVACIJA

  • Instant potvrda
  • 100% Sigurno
  • Plati u hotelu
Odabir gostiju/promo code

Odaberite broj gostiju

- +
 
- +
 

Za točan izračun, ljubazno molimo ispuniti dob djeteta.

-  
-  
-  
-  

Trajekt za otok Brač: koliko često plovi i gdje su trajektne luke?

Da biste došli na otok Brač i ako ne planirate sletjeti u tamošnju zračnu luku, putovat ćete morskim putem. Između Brača i dalmatinskog kopna prometuju trajekti i katamarani.
Za one koji ne znaju, razlika između trajekta i katamarana je u tome što trajekt može prevoziti automobile.

Supetar – najveća trajektna luka i izravna veza sa Splitom


Glavna trajektna luka na otoku Braču nalazi se u gradu Supetru, koji je trajektom povezan s drugim najvećim hrvatskim gradom – Splitom.

Tijekom ljeta trajekt iz Supetra plovi i do 14 puta dnevno, tako da lako možete skočiti do Splita bez da za to trošite velik dio dana. Međutim svakako dođite u trajektnu luku na vrijeme.


U Supetru je lako pronaći dobar hotel, tu su hvaljeni Amor Velaris


Zadnji trajekt iz Splita isplovljava nazad za Supetar u ponoć – to vam ostavlja više nego dovoljno vremena za večernji izlazak u Split. Kino, kazalište, shopping ili utakmica u Splitu – sve to dostupno vam je iz Supetra svake večeri kad poželite.

Za smještaj u Supetru preporučujemo Bluesun hotel Amor sa sobama standarda 4 zvjezdice, bazenom, jedinstvenim cvjetnim vrtom i bogatim doručkom uključenim u cijenu sobe.


Tijekom ljeta trajekt plovi između Supetra i Splita do 14 puta dnevno


Koliko put traje i koliko često vozi?

Putovanje trajektom između Supetra i Splita traje oko 50 minuta. Tijekom udarne turističke sezone, između 28. lipnja i 1. rujna, trajekt prometuje vrlo često, čak 14 puta dnevno.

Ako na Brač dolazite u lipnju ili pak rujnu, trajekt će voziti 12 puta dnevno. U ostatku godine trajekt Supetar – Split plovi 9 puta dnevno.


Supetarske plaže spremno čekaju da siđete s trajekta i udomaćite se na njima


Sumartin – trajektom do Makarske

Na istoku otoka Brača je Sumartin, iz kojeg trajekt plovi prema Makarskoj, gradu 80-ak kilometara južno od Splita. Od Makarske do Sumartina trajekt će vas prebaciti za nešto manje od sat vremena.

Kad je gostiju najviše, u sedmom i osmom mjesecu, ovaj trajekt plovi 5 puta dnevno. Isto tako pazite da dođete u luku na vrijeme jer ovaj je trajekt manjeg kapaciteta.

U lipnju i rujnu možete računati na 4 trajekta dnevno, dok u ostalom dijelu godine trajekti plove 3 puta dnevno.

Katamaranom izravno do Zlatnog rata


Što se katamarana tiče, oni pristaju u Bolu na Braču. Postoje 2 linije – jedna vas vozi do Jelse na Hvaru u jednom ili do Splita u drugom smjeru. Druga linija prometuje između Splita i Dubrovnika, a postaje su još Bol, Hvar i Korčula.


Katamaranom se brzo i jednostavno dolazi iz Splita do najpoznatije hrvatske plaže Zlatni rat


Brač je morskim putem vrlo dobro povezan s kopnom. Ako se odlučite na dolazak, do otoka ćete doći poprilično jednostavno. Zato vas pozivamo da ovog ljeta svoje povjerenje povjerite Braču – otoku kao stvorenom za idealan obiteljski odmor.

Hoteli za obitelji ili parove, uz plažu ili u prirodi, s polupansionom ili All Inclusive uslugom – naš tim može vam pomoći odabrati smještaj koji najbolje odgovara vašim potrebama. Javite nam svoj datum dolaska i broj osoba na +385 1 3844 288 ili pošaljite mail na reservations@bluesunhotels.com