ONLINE REZERVACIJA

  • Instant potvrda
  • 100% Sigurno
  • Plati u hotelu
Odabir gostiju/promo code

Odaberite broj gostiju

- +
 
- +
 

Za točan izračun, ljubazno molimo ispuniti dob djeteta.

-  
-  
-  
-  

Ultra Last Minute

Ulazak u Hrvatsku – kako doći na ljetovanje?

Ažurirano: 4.8.2020.
Želite doći u Hrvatsku na ljetovanje, a niste sigurni kakva su trenutno pravila o ulasku u zemlju? Na pravom ste mjestu. U nastavku donosimo relevantne informacije za putnike koji ovo ljeto žele provesti na čudesnom Jadranu. Članak ćemo redovito nadopunjavati.

Hrvatska je potpuno otvorena za državljane zemalja EU/EEA

Prelazak hrvatske granice je od 01.07.2020. u cijelosti slobodan za državljane svih zemalja EU i EEA, članove njihovih obitelji i osobe s dugotrajnim boravištem u tim zemljama. 

To u praksi znači da oni koji ulaze neće morati dokazivati razlog dolaska već će moći u Hrvatsku ući kao i prije pojave COVID-19. Obavezno je tek ispuniti obrazac na entercroatia.mup.hr, što se preporučuje učiniti prije polaska na put.

Što ako dolazite iz neke druge zemlje?

Ove osobe mogu ući u Hrvatsku bez obveze samoizolacije uz predočenje negativnog nalaza PCR pretrage brisa nosa i ždrijela na SARS-CoV-2, koji nije stariji od 48 sati (računajući od vremena uzimanja brisa do dolaska na granični prijelaz), odnosno uz obvezu 14-dnevne karantene/samoizolacije ako nemaju navedeni negativni nalaz PCR pretrage. Više informacija OVDJE.

Ako se odlučite za odmor u nekom od Bluesun hotela i resorta na najljepšim hrvatskim plažama, na granici ćete morati pokazati potvrdu rezervacije koju ćete dobiti od nas – riječ je o dokumentu kojim dokazujete da ste rezervirali smještaj u Bluesunu.

Informacije o putovanjima možete pronaći i na službenoj web stranici EU - reopen.europa.eu.

TOP 3 preporuke hotela za ljeto 2020.:

Bluesun hotel Alga 4* Bluesun hotel Berulia 5* Bluesun hotel Elaphusa 4*
  Tik uz plažu
  Obiteljski odmor
  All Inclusive Light
  Luksuzan odmor
  Premium usluga
  3 vrhunska bazena
  Blizina Zlatnog rata
  Nagrađivani wellness
  Aktivan odmor


Rezervacija je maksimalno fleksibilna – besplatno možete promijeniti termin ili otkazati rezervaciju 24 sata prije dolaska. Naši su hoteli i resorti otvoreni uz poštivanje najviših sigurnosno-zdravstvenih standarda i preporuka stručnjaka.

TOP 3 preporuke za odmor u prirodi 2020.:

Bluesun kamp Paklenica 4* Bluesun holiday village Alan 3* Bluesun resort Velaris 3/4*
  Tik uz plažu
  Atraktivne mobilne kućice
  Pet friendly
  Lokacija u prirodi
  Poluolimpijski bazen
  Aktivan odmor
  Bogati mediteranski vrt
  Vrhunska domaća hrana
  Velik izbor smještaja


Kako izbjeći gužvu na granici?

S obzirom na potrebu prikupljanja dodatnih podataka od gostiju koji ulaze u Hrvatsku, Ministarstvo unutarnjih poslova pokrenulo je web stranicu putem koje strani državljani mogu unaprijed dostaviti svoje podatke - entercroatia.mup.hr .

Što više gostiju ispuni obrasce na ovoj stranici, to se mogu očekivati manje gužve i kraće čekanje na granicama jer ti putnici neće morati graničnoj policiji davati dodatne podatke.

Osim toga, oni koji ispune obrazac na entercroatia.mup.hr u Hrvatsku će preko graničnih prijelaza Macelj, Bregana, Rupa i Plovanija moći ući brže jer su za njih otvorene posebne trake.

Kakva su pravila ponašanja?

Svi ugostiteljski objekti poput restorana i kafića rade normalno, uz pridržavanje sigurnosno-zdravstvenih mjera propisanih od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. U njima nije obavezno nositi masku.

Nošenje maske je obavezno u svim trgovinama, javnom prijevozu i zdravstvenim ustanovama.

Kako doći do Bluesun destinacija?

Želite li ljetovanje provesti na otoku, Brač je izvrstan izbor. Iz Splita prema Supetru na otoku Braču prometuje 15-ak trajektnih linija dnevno. Iz Makarske trajektom možete stići do Sumartina na Braču. Brač ima i vlastitu zrakoplovnu luku u blizini Bola.

Starigrad-Paklenica udaljen je oko 45 km od Zadra, u neposrednoj blizini autoceste A1. Tučepi i Brela na Makarskoj rivijeri, kao i grad Omiš, također su dobro prometno povezani te se nalaze u blizini autoceste A1.

Ove ste godine itekako zaslužili opuštanje – vidimo se u Hrvatskoj!
Nakon kiše uvijek dolazi sunce - provedite ljetni odmor na sunčanoj hrvatskoj obali. Javite nam bez obaveze broj ljudi i željeni datum dolaska na reservations@bluesunhotels.com ili +38513844288. Poslat ćemo vam personaliziranu ponudu u najkraćem mogućem roku.