ONLINE REZERVACIJA

  • Instant potvrda
  • 100% Sigurno
  • Plati u hotelu
Odabir gostiju/promo code

Odaberite broj gostiju

- +
 
- +
 

Za točan izračun, ljubazno molimo ispuniti dob djeteta.

-  
-  
-  
-  

Dobrodošli na otok Brač: sve što morate znati o najvećem dalmatinskom otoku

Otok Brač jedno je od najatraktivnijih odredišta na Jadranu. Prirodne ljepote, bogata kulturno-povijesna baština i predanost domaćina savršenom odmoru njihovih gostiju, okosnica su njegove turističke ponude.
Opće informacije

Brač je treći najveći hrvatski otok i nalazi se u blizini Splita. S kopnom je povezan morskim putem – trajektima i katamaranima. Obitelji s automobilima kao prijevoz do otoka odabrat će trajekt, koji iz Splita vozi do Supetra na Braču.

Postoji još jedna trajektna linija, a to je ona kojom iz Makarske stižete u Sumartin. Katamaranske linije, kojima se ne prevoze automobili, iz Splita i Dubrovnika voze do Bola.

Brač je jedan od tri jadranska otoka koji imaju vlastitu zrakoplovnu luku. Njome je povezan sa šest europskih država – Austrijom, Francuskom, Slovenijom, i zemljama Beneluksa.


Supetar je gotovo pa predgrađe grada Splita


Najatraktivnije turističke destinacije na otoku su Bol i Supetar. U oba mjesta nalaze se vrhunski hoteli i drugi smještajni kapaciteti, poput Hotela Elaphusa u Bolu i Hotela Amor u Supetru.

Mjesta koja morate posjetiti

Najglasovitiji brački pejzaž je prekrasna plaža Zlatni rat. Jedinstvenog oblika, postala je jednim od simbola hrvatskog turizma. Nalazi se u Bolu, a u njenoj neposrednoj blizini može se pronaći kvalitetan smještaj (hotel Elaphusa koji smo već spomenuli, hoteli Borak, holiday village Bonaca i drugi).

Na Braču se nalazi i najviši vrh jadranskog arhipelaga, Vidova gora. S nje se pruža fantastičan pogled na otok, ali i susjedne otoke te poluotok Pelješac. Za osobito vedrih dana pogled seže sve do Apeninskog poluotoka.


Plaža Zlatni rat, u blizini je hotel Elaphusa****


Pustinja Blaca, između Bola i mjesta Mirna, spomenik je burnoj povijesti Hrvata na ovim prostorima. Uklesan u strmi obronak visoke stijene, ovaj skup povijesnih građevina svjedoči i životu svećenika glagoljaša koji su ovdje doselili u 16. stoljeću.

Aktivni turizam

Bračani velike napore ulažu i u izgradnju i ponudu brojnih sadržaja za svoje goste koji se vole aktivno odmarati. U Bolu će recimo ljubitelji tenisa moći zaigrati na zemljanim terenima, a windsurferi će uživati u pogonu 'na vjetar'.


Windsurfing je samo jedan od vidova aktivnog odmora na Braču


Biciklisti će biti oduševljeni makadamskim stazama koje će ih provesti skrivenim dijelovima otoka, a možda usput s ljubaznim domaćinima u prolazu nešto i prizalogaje. Uspon pješice na Vidovu goru pothvat je za pohvalu svakog planinara.

Brač je idealno mjesto i za vaš odmor. Dođite i uvjerite se!
Otkrijte sve znamenitosti otoka Brača, najvećeg otoka Dalmacije i okupajte se na najpoznatijoj plaži na Jadranu - Zlatni rat. Javite se bez obaveza na +385 1 3844 288 ili na mail reservations@bluesunhotels.com i primit ćete ponudu u najkraćem mogućem roku.