ONLINE REZERVACIJA

  • Instant potvrda
  • 100% Sigurno
  • Plati u hotelu
Odabir gostiju/promo code

Odaberite broj gostiju

- +
 
- +
 

Za točan izračun, ljubazno molimo ispuniti dob djeteta.

-  
-  
-  
-  

Vrijeme na Braču: kakva je klima i kolike su temperature?

Kao i većinu hrvatske obale, otok Brač karakterizira ugodna mediteranska klima savršena za ljetovanje i aktivan odmor. Onima koji svoj odmor planiraju na njemu bit će važna činjenica da je Brač jedno od najsunčanijih područja Hrvatske.
Ugodno proljetni vrijeme za aktivni odmor

Lijepo i sunčano vrijeme na Braču počinje već negdje oko ožujka, kad se temperature znaju dići i do 20-ak stupnjeva Celzijevih. Cijelo je proljeće uobičajeno ugodno s velikim brojem sunčanih sati, a već krajem svibnja temperature ponekad dosegnu 'čarobnu granicu' od 30 Celzijevih stupnjeva. No, to je više iznimka nego pravilo.

Proljeće na Braču je najidealnije za aktivne turiste koji uživaju u rekreaciji i sportu. Vrijeme je odlično za biciklizam, planinarenje (na otoku se nalazi najviši vrh Jadranskog arhipelaga, Vidova gora, 780 m) ili, ono po čemu je poznat Bol na Braču, igranje tenisa.

Vruće ljeto za ljubitelje kupanja i sunčanja

Ljeta su sunčana i vruća, a temperature su ljeti po danu uglavnom iznad 30 Celzijevih stupnjeva. Oni koji uživaju u kupanju i sunčanju u toplom moru na Braču će ljeti biti na svome.


Brač spada među područja s najviše sunčanih sati u cijeloj zemlji, s oko 2700 godišnje


Što se vjetra tiče, danju ponekad osvježenje donosi blagi vjetar maestral, dok se uvečer s bračkih brda zna spustiti također ugodni burin.

Jesen nam također donosi odlično vrijeme jer se ljetne temperature zadnjih godina sve duže zadržavaju. Tako je kupanje u moru moguće i tijekom dobrog dijela jeseni jer su temperature zraka i mora redovito više od 20 stupnjeva Celzijusa. Moru treba dugo da se ohladi od ljeta, stoga su i jesenska kupanja u moru više nego ugodna.


Kupanje na Zlatnom ratu bez problema je moguće i u 10. mjesecu


Naša je preporuka da na Brač dođete između proljeća i jeseni, ovisno o vašim preferencijama. U svakom slučaju, uživat ćete!


Dostupne su posebne ponude za najbolje hotele na otoku Braču, slobodno pošaljite svoje željene datume i broj osoba na reservations@bluesunhotels.com ili nazovite +385 1 3844 288. Odgovaramo s posebnom ponudom u najkraćem mogućem roku.