ONLINE REZERVACIJA

  • Instant potvrda
  • 100% Sigurno
  • Plati u hotelu
Odabir gostiju/promo code

Odaberite broj gostiju

- +
 
- +
 

Za točan izračun, ljubazno molimo ispuniti dob djeteta.

-  
-  
-  
-  

Temperatura mora u Hrvatskoj: kad je najbolje za kupanje?

Kada se u Hrvatskoj najugodnije kupati? Kad je more najtoplije? Koliko dugo uopće traje sezona kupanja? Doznajte u nastavku.
Lipanj – mjesec kad se more zagrije

Najviše temperature mora u Hrvatskoj su u ljetnom mjesecu kolovozu. No, u Hrvatskoj se može kupati između lipnja i rujna. Sezona kupanja obično se otvara tijekom toplih dana u svibnju, ako se temperature zraka popnu na razine ljetnih.

More se, doduše, sporije zagrijava pa je za mnoge turiste još prehladno sa svojih 17-18°C. Ali lokalno stanovništvo s tim uglavnom nema problema. I voljni su svoju hrabrost ulaska u nešto hladniju vodu pokazati svima.

Već u lipnju temperature mora penju se iznad 20°C i postaju ugodne za kupanje. U srpnju u prosjeku rastu za još par stupnjeva.
Rezerviraj Bluesun Hotel Elaphusa:
Kolovoz – more kao ugodna kupka

A najtoplije je more u osmom mjesecu. Prosječna temperatura mora u kolovozu uglavnom iznosi oko 24°C, no preko dana se penje i do 27-28°C.


Najdruža plaža Makarske rivijere, ona u Tučepima, proteže se ispred hotela Alga


U rujnu temperature mora polako opet kreću silaznom putanjom, ali kako se ono sporo hladi još su uvijek iznad 20°C. Tek se u listopadu snižavaju ispod 20°C u prosjeku i dolaze gotovo na svibanjsku razinu.

Tada i završava sezona kupanja na hrvatskoj obali. Zaključno – ako u Hrvatsku ovog ljeta dođete u lipnju, srpnju, kolovozu ili rujnu, nećete pogriješiti.
Ako se ovog ljeta želite okupati u toplom hrvatskom moru, javite nam željeni datum dolaska i broj osoba na +385 1 3844 28, na reservations@bluesunhotels.com ili putem donjeg online obrasca. Javit ćemo se povratno u najkraćem mogućem roku s vašom posebnom ponudom.