ONLINE REZERVACIJA

  • Instant potvrda
  • 100% Sigurno
  • Plati u hotelu
Odabir gostiju/promo code

Odaberite broj gostiju

- +
 
- +
 

Za točan izračun, ljubazno molimo ispuniti dob djeteta.

-  
-  
-  
-  

Last Minute Kolovoz: uštedite do 600 €

Zmajeva špilja

Na južnim padinama otoka Brača, na pola puta između mjesta Bol i malog sela Murvice, u prekrasnom, još neokrnjenom tipično sredozemnom okolišu, smjestila se Zmajeva špilja. Poznata i pod nazivom Dragonjina špilja (od lat. dragos - zmaj), svojom veličinom, okolnim krajolikom, a posebno klesanim reljefima u svojoj unutrašnjosti, zaslužuje osobitu pažnju.

Nalazi se na nadmorskoj visini od oko tristo metara, a Unutrašnji prostor špilje dugačak je oko 19 metara, a tri pregradna zida dijele je na tri nejednaka dijela. Najvažniji je prednji dio sa malom kapelicom na desnoj – istočnoj strani. Iako duga svega oko 3, a široka oko 2 metra, unutrašnjost špilje slijedi na određen način logiku gradnje klasičnih kršćanskih bazilika, s apsidama uklesanim u stijeni, središnjom i pobočnim lađama što joj, s obzirom na vrlo male dimenzije, daje osebujni rustikalni stil.

U cijenu uključeno: prijevoz, stručno vodstvo, ulaznica

Obavezna sportska obuća!

Rezervacija i prodaja karata na recepcijama Bluesun hotela.

Jeste li znali?

„Zmajevom“ se špilja naziva prema tamo prisutnom reljefu zmaja, a glavna joj je svrha bila pružanje utočišta glagoljaškim redovnicima od 16. stoljeća nadalje.

• Špilja je podijeljena u četiri dijela, a u prvom je kapelica posvećena Blaženoj Djevici Mariji. Uklesani su prikazi Gospe, mjeseca i zmajeva za koje istraživači nemaju pouzdanih objašnjenja, ali ih smatraju povezanima s kršćanskom ikonografijom i slavenskom mitologijom.