ONLINE REZERVACIJA

  • Instant potvrda
  • 100% Sigurno
  • Plati u hotelu
Odabir gostiju/promo code

Odaberite broj gostiju

- +
 
- +
 

Za točan izračun, ljubazno molimo ispuniti dob djeteta.

-  
-  
-  
-  

Supetar - što vidjeti i doživjeti?

Supetar je mjesto bogate povijesne baštine i na njemu se nalazi nekoliko znamenitosti koje biste svakako trebali vidjeti kada se odlučite za ljetovanje u njemu.
Supetar je najveće mjesto i administrativno središte otoka Brača. Nalazi se na njegovom sjeveru i orijentiran je ka kopnu, od kojeg je odvojen Bračkim kanalom. Trajektom je povezan sa Splitom. Kako njegova povijest seže do rimskog doba, grad je bogat povijesnim nasljeđem. Što nikako ne biste trebali propustiti vidjeti kad dođete u Supetar? Doznajte u nastavku.

Crkva iz 17. stoljeća koju vatra nije uspjela uništiti


Crkva Navještenja Marijina nalazi se u središtu mjesta i zaštićeno je kulturno dobro. Izgrađena je početkom 17. stoljeća. No, 1729. stradala je u požaru i morala je biti obnovljena. Obnova je dovršena četiri godine kasnije u baroknom stilu, koji se zadržao do danas.


Na trgu ispred crkve Navještenja Marijina uronite u bogatu povijest Supetra 


Bijela kupola na supetarskom groblju

Vrlo zanimljiv neobizantski mauzolej djelo je kipara Tome Rosandića i dominira ovdašnjim grobljem. Tu je i mala crkva sv. Nikole s dva ranokršćanska sarkofaga te ostaci rimske vile.

Tisućljetna crkva s fantastičnim pogledom

 Iznad grada se nalazi jedna od 19 očuvanih ranoromaničkih crkvi na otoku Braču, crkvica sv. Luke. Stara sad već gotovo cijelo tisućljeće, obnovljena je prije dvadesetak godina. U njoj se nalazi najstariji sačuvani prikaz broda, odnosno lađe, u Hrvatskoj. Iz njene se blizine pruža prekrasan pogled na Brački kanal.
Rezerviraj Bluesun Villa Vela Luka:


Galerija oca modernog hrvatskog kiparstva

Najpoznatiji supetarski umjetnik i ponos svojih sumještana, Ivan Rendić je otac modernog hrvatskog kiparstva. Njegova spomen zbirka nalazi se u galeriji koja nosi njegovo ime. Obavezno pogledati!

Najstarije naselje na otoku - Škrip

Jedan od najposjećenijih muzeja u cijeloj Hrvatskoj nalazi se u obližnjem mjestašcu Škrip.


Škrip je najstarije naselje na otoku i nezaobilazna postaja tijekom vašeg ljetovanja u Supetru

Smješten je u kuli iz 16. stoljeća čije su temelje izgradili stari Iliri, prastanovništvo ovih prostora. U vrlo bogatoj zbirci vidjet ćete predmete iz kamenog doba, svakodnevnice Ilira, rimske žrtvenike i natpise, ostatke ranokršćanske umjetnosti...

Supetar i njegova okolica, kao i cijeli otok Brač, imaju bogatu povijest i sadržajnu sadašnjost. Ovo ljeto si priuštite odmor na Braču – bit će nezaboravan!
Za sve informacije i rezervacije smještaja nazovite +385 1 3844 288 ili pišite na reservations@bluesunhotels.com. Ova vam zemlja ima doista mnogo toga za ponuditi. Dođite i uvjerite se!