ONLINE REZERVACIJA

  • Instant potvrda
  • 100% Sigurno
  • Plati u hotelu
Odabir gostiju/promo code

Odaberite broj gostiju

- +
 
- +
 

Za točan izračun, ljubazno molimo ispuniti dob djeteta.

-  
-  
-  
-  

Tučepi: što vidjeti i doživjeti?

Tučepi, mjesto na Makarskoj rivijeri, poznati su kao dom najduljoj i jednoj od najljepših plaža ovog područja. Popularni su kao obiteljsko odredište, a svoju bazu u Tučepima pronalaze i mnogi turisti željni aktivnog odmora – biciklizma, planinarenja, penjanja i drugog.
Što nam Tučepi nude osim četiri kilometra duge Plaže Tučepi? Doznajte u nastavku.

Biokovo

Planina koja stoji u pozadini Makarske rivijere kao njezin zaštitnik proglašena je parkom prirode prije gotovo četiri desetljeća. Pogled na Biokovo impresivan je s cijele rivijere, ali posjet parku prirode posebno preporučujemo.


Pogled s najvišeg vrha Biokova je nešto što morate doživjeti

Biokovo je prije svega raj za ljubitelje prirode, a zatim i aktivnog odmora jer vam nudi brojne pješačke i planinarske staze. Samo ne zaboravite doći propisno opremljeni, obuveni i odjeveni.

Plaža Nugal

Plaža Nugal kraj Tučepa donedavno je bila pomalo skrivana tajna hrvatske obale. No, otkako je proglašena trećom najboljom plažom Europe za 2019. godinu, sve više posjetitelja želi se okupati na njoj.


Plaža Nugal u podnožju Biokova jedan je od bisera Makarske rivijere

Nugal je idilična plaža u kojoj uživaju ljubitelji prirode, mira i tišine. Okružena liticama i šumom, ova šljunčana i pomalo izolirana plaža omiljena je među naturistima jer im pruža privatnost.

kKuTz

Vjerojatno najzanimljiviji festival na cijeloj rivijeri održava se ljeti u zaseocima Tučepa.


Festival kKuTz na ulicama tučepskih zaselaka jedinstven je doživljaj

Umjetnici iz svih područja ove plemenite djelatnosti sjate se tučepske zaseoke, svaki tjedan u jedan od njih, i s ljubiteljima pjesništva, pjesme, kiparstva, slikarstva dijele svoj talent. Posjetitelja je toliko da ljudi nekad sjede i na krovovima.

Zip line

Adrenalin na 100%, užitak isto tako. Zip line iznad Tučepa dug je oko kilometar, a dok 'letite' teško ćete zatomiti oteti uzdah oduševljenja.


"Poletite" iznad Tučepa; zipline izlet možete dogovoriti u Bluesun hotelima

Uz profesionalne domaćine nema razloga za strah, a ako se odlučite na ovu avanturu, moći ćete se hvaliti nadaleko i naširoko.

Ljetnikovci

U Tučepima se na samoj obali nalazi nekoliko baroknih ljetnikovaca iz 18. stoljeća koji su bili u vlasništvu plemićkih obitelji.


Hotel Kaštelet**** sa svojim prekrasnim atrijem izvrstan je izbor za goste željne intimnijeg odmora

Sjajno je da se danas u najimpresivnijem od njih može čak i ljetovati – ljetnikovac don Grubišića pretvoren je u Hotel Kaštelet.

Crkve

Župna crkva sv. Ante Padovanskog nalazi se u Gornjim Tučepima i sagrađena je u neoromaničkom stilu 1901. godine. Iako je većina stanovništva otišla živjeti niže prema moru, središnja crkva ostala je u 'pozadini'.

U Tučepima i okolici nalazi se još nekoliko crkava i kapelica, od kojih možemo izdvojiti crkvu sv. Mihovila iz 18. stoljeća te sv. Katarine iz predturskih vremena.

Ukoliko želite ljetovati na istočnom djelu Makarskog primorja, osvojiti vrh planine Biokovo ili se okupati na najdužoj plaži tog kraja, onda ste u Tučepima na pravom mjestu. Za sve informacije i rezervacije smještaja nazovite +385 1 3844 288 ili pišite na reservations@bluesunhotels.com.