Dubrovnik, grad u kojem povijest i dalje živi, mjesto je koje svakako morate posjetiti kad ste u Hrvatskoj. Što vidjeti kad dođete?

Zidine

Dubrovačke zidine su najprepoznatljivija vizura grada podno Srđa. Sagrađene su između 8. i 17. stoljeća i okružuju stari dio grada. Ondje ćete naći brojne tornjeve – Minčetu, Bokar, Sveti Ivan. Ponegdje su više od 20 m visoke te, kako bi se Dubrovčani mogli obraniti od neprijatelja, na mjestima široke između tri i šest metara.

Lovrijenac

Dio starog obrambenog sustava grada, utvrda Lovrijenac je izgrađena tijekom 11. stoljeća na 40 metara visokoj litici iznad mora i jedna je od najimpresivnijih lokacija u Dubrovniku. Odande se pruža prekrasan pogled na grad i more. Ljubitelji Igre prijestolja će je prepoznati po mnogim scenama snimljenim u njoj.

Palača Sponza

Izgrađena u gotičko-renesansnom stilu, ovo bivše trgovačko središte grada sada je dom jednom od najbogatijih europskih povijesnih arhiva. Pred njom se tradicionalno održava Dubrovački ljetni festival.

Rektorova palača

Prvo što ćete uočiti su impresivni lukovi koji ukrašavaju bivše sjedište dubrovačkog rektora. Danas je atrij ove palače najakustičnija zgrada u gradu i ondje se često održavaju koncerti, a ti je i muzej koji preporučujemo posjetiti. S obzirom na to da je tu nekoć bio i zatvor, posjetitelji mogu prošetati i njegovim mračnim tamnicama.

Franjevački samostan

U njemu se nalazi jedna od najljepših arhitektonskih kreacija Dalmacije – klaustar sa 120 stupova koji okružuju najstariji dubrovački vrt. U samostanu je i jedna od najstarijih europskih ljekarni, iz 14. stoljeća. Tu su i bogata knjižnica s neprocjenjivo vrijednim knjigama te muzej.

Lokrum

Otočić nadomak Dubrovnika, do kojeg se može doći kratkim morskim putem. Uz netaknutu prirodu, na njemu su i samostan i tvrđava, s koje se pruža pogled vrijedan svakog koraka uzbrdo.

Srđ

Na brdo iznad Dubrovnika možete se popeti pješice, vozilom ili, što najtoplije preporučujemo, žičarom. Brdo je na 415 metara visine i pruža pogled na grad iz ptičje perspektive.

Odaberite smještaj kraj Dubrovnika

Kontaktirajte nas za prilagođenu ponudu

Gdje ćete provesti godišnji odmor?

Bol, otok Brač

Brela, Makarska rivijera

Tučepi, Makarska rivijera

Starigrad-Paklenica

Sve destinacije

Kada dolazite u Bluesun?

Koga dovodite u Bluesun?

Obitelj

Grupa

Par

Samci

Koga dovodite u Bluesun?

Odrasli

- +

Djeca

- +

Molimo unesite valjanu e-mail adresu!

Posebne Ponude Otkrijte smještaj Otkrijte destinacije Otkrijte iskustvo Otkrijte Bluesun
phone

Nazovite nas

Ostvarite ekskluzivan pristup posebnim cijenama soba u hrvatskim hotelima na plaži

Uštedite sate klikanja po internetu

Molimo unesite valjanu e-mail adresu!

Zahvaljujemo na vašem interesu za Bluesun Hotels & Resorts Hrvatska

Ovo polje je obavezno

spinner1 spinner2