Heritage Hotel Kaštelet postao je članom Historic Hotels Worldwide, prestižne globalne kolekcije ikonskih, vrhunskih i luksuznih povijesnih hotela, resorta i konačišta. Heritage Hotel Kaštelet smješten je na samo nekoliko koraka od mora na plaži Tučepi.

Hommage naslijeđu i kulturi

Historic Hotels Worldwide je organizacija predana promoviranju kulturnih i baštinskih putovanja kroz izuzetnu ponudu povijesnih dragulja. Kolekcija obuhvaća 10 stoljeća povijesti i odaje počast autentičnim povijesnim hotelima i njihovim jedinstvenim pričama u 47 zemalja.

Vizionarsko upravljanje za buduće generacije

Lawrence Horwitz, izvršni potpredsjednik Historic Hotels of America i Historic Hotels Worldwide, izrazio je svoje oduševljenje: „Jako smo sretni što uključenjem u naš program možemo odati počast baroknom Heritage Hotelu Kaštelet, izgrađenom 1766. Naše čestitke vodstvu Eagle Hills i Bluesun Hotels & Resorts za primjeren trud u očuvanju naslijeđa. Njihova vizija osigurava budućim putnicima priliku da se užive u bogatu povijest hotela.“

Članstvo u Historic Hotels Worldwide rezervirano je za one koji pružaju smještaj u povijesnim objektima, imaju tradiciju kulturno-baštinskih iskustava dugu najmanje 75 godina, nudeći izvrsnu uslugu i gostoprimstvo.

Jačanje lokalnog gospodarstva kroz baštinski turizam

Dino Sokol, izvršni direktor Bluesun Hotels & Resorts, podijelio je svoje zadovoljstvo: „Pridruživanje Historic Hotels Worldwide je prestižno priznanje našoj predanosti očuvanju povijesnog integriteta i tradicije Tučepa i Makarske rivijere. S nestrpljenjem očekujemo više američkih gostiju, čija će prisutnost zasigurno pogodovati lokalnom gospodarstvu.“

Naslijeđe uklesano u kamen

Izgrađen 1766., Heritage Hotel Kaštelet svjedočanstvo je povijesti i arhitektonskoj izvrsnosti. Nekad ljetnikovac plemenitog don Klementa Grubišića, ugošćavao je velikane 18. stoljeća. Poznati putopisac Alberto Fortis usporedio je njegovu ljepotu s posjedima u Italiji. Poznat je i po tome što se vjeruje da je u njemu održana prva rasprava glagoljici.

Izgrađen je iz klesanog kamena, u obliku zatvorenog četverokuta sa središnjim atrijem, u kojem se i danas nalazi izvorni zdenac. Grb obitelji Grubišić i godina izgradnje uklesani su u fasadu.

Kontaktirajte nas za prilagođenu ponudu

Gdje ćete provesti godišnji odmor?

Bol, otok Brač

Brela, Makarska rivijera

Tučepi, Makarska rivijera

Starigrad-Paklenica

Sve destinacije

Kada dolazite u Bluesun?

Koga dovodite u Bluesun?

Obitelj

Grupa

Par

Samci

Koga dovodite u Bluesun?

Odrasli

- +

Djeca

- +

Molimo unesite valjanu e-mail adresu!

Posebne Ponude Otkrijte smještaj Otkrijte destinacije Otkrijte iskustvo Otkrijte Bluesun
phone

Nazovite nas

Ostvarite ekskluzivan pristup posebnim cijenama soba u hrvatskim hotelima na plaži

Uštedite sate klikanja po internetu

Molimo unesite valjanu e-mail adresu!

Zahvaljujemo na vašem interesu za Bluesun Hotels & Resorts Hrvatska

Ovo polje je obavezno

spinner1 spinner2