Bogata povijest, mediteranska mjesta i predivna priroda, samo su neki od razloga zašto i ove godine mnogi žele u Hrvatsku. A da biste bili još nestrpljiviji, donosimo vam, prema našem sudu, 10 najljepših hrvatskih plaža.

1. Zlatni rat, Bol, otok Brač

Najpoznatija hrvatska plaža Zlatni rat nalazi se u Bolu na otoku Braču i fenomen je svjetskog glasa, zahvaljujući svom promjenjivom obliku koji se najbolje vidi iz zraka. Satkan je od finih bijelih kamenčića, a more je nevjerojatno čisto i tirkizne boje. Ima oblik poluotoka ili roga, na čijem je rubu plaža, a u unutrašnjosti borova šuma. U sjeni šume nalaze se i restorani gdje možete odmoriti od plivanja i sunčanja.

2. Punta rata, Brela

Očaravajuća plaža na Makarskoj rivijeri nije bez razloga proglašena jednom od najljepših u Europi u prestižnom časopisu Forbes. Plaža je šljunčana, more je kristalno čisto, a u pozadini sjena borova. Na zapadnoj strani je jedan od simbola hrvatskog turizma, Kamen Brela.

3. Podrače, Brela

Možda i najljepša mala plaža Europe, Podrače se naslanja na Punta ratu i smještena je u uvalici koju okružuju živopisne stijene. Boja mora tijekom sunčanih jutra je gotovo pa nestvarno smaragdno zelena.

4. Plaža Tučepi

Najduža plaža Makarske rivijere. Jedan od razloga zašto je uključena na našu listu je spektakularan pogled kakav se rijetko viđa – s plaže gledate na planinu Biokovo, u čijem su podnožju smješteni Tučepi. U svoja četiri kilometra povezuje nekoliko manjih plaža i bogata je sadržajima za obitelji, od rekreativnih do dječjih.

5. Potočine, Bol, otok Brač

Još jedna plaža koju volimo ne samo zbog njene ljepote, nego i lokacije kraj dubokog hlada borova. Savršeno za obitelji s malom djecom. Borovi na jednoj strani, tirkizno more na drugoj. Može li bolje od toga?

6. Murvica

Mjestašce kraj Bola često biraju sami Boljani kada idu na kupanje, i to s dobrim razlogom. Za razliku od susjednog Zlatnog rata, ova je plaža manja, no i to ima svojih čari. Impresivnu kulisu u zaleđu pružaju južne padine Vidove gore s možda i nastrmijim vinogradima u Hrvatskoj.

7. Nugal, Tučepi

Idilična plaža koju obožavaju ljubitelji prirode, mira i tišine. Okružena liticama i šumom, ova pomalo skrivena plaža je omiljena među naturistima jer im omogućava privatnost. No, i svi ostali koji se žele okupati i osunčati, okruženi netaknutom prirodom, mogu uživati u njoj. U izboru čitatelja European Best Destinations, proglašena je trećom najljepšom na Starom kontinentu.

8. Kulina, Starigrad-Paklenica

Jeste li ikad ležali na plaži u sjeni srednjovjekovne kule? To je nešto što možete doživjeti samo u Starigrad-Paklenici. Ova šljunčana plaža je doista svjetska rijetkost jer je odmah kraj nje smještena Večka kula iz 16. stoljeća. Danas je podsjetnik na turbulentnu povijest ovog kraja i jedan od misterioznih dragulja sjeverne Dalmacije.

9. Palmižana, Paklinski otoci

U očaravajućoj uvali Paklinskih otoka, u blizini Hvara, nalazi se plaža koja zaslužuje mjesto na našoj listi. Okružena gustom mediteranskom šumom, idealna je za obitelji koje će uživati u miru i prirodi. Do nje možete doći brodom s Hvara, a izlet možete dogovoriti i na obližnjem Braču.

10. Plava laguna

Poznata je po zapanjujućoj boji i plitkom moru. Lokalci je znaju pod imenom Krknjaši. Nalazi se na otoku Drvenik veli i najbolji način za dolazak tamo je dogovoriti izlet brodom iz Bola na otoku Braču.

Kontaktirajte nas za prilagođenu ponudu

Gdje ćete provesti godišnji odmor?

Bol, otok Brač

Brela, Makarska rivijera

Tučepi, Makarska rivijera

Starigrad-Paklenica

Sve destinacije

Kada dolazite u Bluesun?

Koga dovodite u Bluesun?

Obitelj

Grupa

Par

Samci

Koga dovodite u Bluesun?

Odrasli

- +

Djeca

- +

Molimo unesite valjanu e-mail adresu!

Posebne Ponude Otkrijte smještaj Otkrijte destinacije Otkrijte iskustvo Otkrijte Bluesun
phone

Nazovite nas

Ostvarite ekskluzivan pristup posebnim cijenama soba u hrvatskim hotelima na plaži

Uštedite sate klikanja po internetu

Molimo unesite valjanu e-mail adresu!

Zahvaljujemo na vašem interesu za Bluesun Hotels & Resorts Hrvatska

Ovo polje je obavezno

spinner1 spinner2