Jeste li se ikad izležavali na plaži dok nad vama bdije srednjovjekovna kula? Znamo da niste. Ovo je moguće doživjeti samo u Starigrad Paklenici.

Ako se u okolici Starigrad Paklenice kojim slučajem upustite u razgovor s nekim starijim domaćim stanovnikom, mogli biste čuti lokalnu legendu o strašnom kralju Pasoglavu. Ovaj je ozloglašeni vladar navodno živio u Večkoj kuli.

Nakon legende, malo činjenica - Večka kula podignuta je prije petstotinjak godina na strateškoj poziciji na rubu istoimenog polja zbog obrane od Turaka. I to kako bi Mlečani pomno nadgledali pomorski promet Podvelebitskim kanalom.

Večka kula nalazi se na plaži Kulina. Šljunčana plaža doista je svjetski raritet. Gdje se još možete kupati kraj kule iz 16. stoljeća? Danas je ona podsjetnik na burnu povijest ovog kraja i jedan od samozatajnih dragulja sjeverne Dalmacije. Plaža Kulina smještena je južno od Camping Paklenica. Do nje možete doći automobilom ili za 20-ak minuta pješice, a naša je topla preporuka da se odlučite za bicikl. Plaža je prikladna i za djecu.

Na vrhu Večke kule, kao da i danas nadgleda morski prolaz, naraslo je jedno lijepo drvo. Rasprostrite ručnik na plaži, legnite i uživajte u zasluženom odmoru.

Odaberite smještaj u Starigrad-Paklenici

Kontaktirajte nas za prilagođenu ponudu

Gdje ćete provesti godišnji odmor?

Bol, otok Brač

Brela, Makarska rivijera

Tučepi, Makarska rivijera

Starigrad-Paklenica

Sve destinacije

Kada dolazite u Bluesun?

Koga dovodite u Bluesun?

Obitelj

Grupa

Par

Samci

Koga dovodite u Bluesun?

Odrasli

- +

Djeca

- +

Molimo unesite valjanu e-mail adresu!

Posebne Ponude Otkrijte smještaj Otkrijte destinacije Otkrijte iskustvo Otkrijte Bluesun
phone

Nazovite nas

Ostvarite ekskluzivan pristup posebnim cijenama soba u hrvatskim hotelima na plaži

Uštedite sate klikanja po internetu

Molimo unesite valjanu e-mail adresu!

Zahvaljujemo na vašem interesu za Bluesun Hotels & Resorts Hrvatska

Ovo polje je obavezno

spinner1 spinner2