Svijet je postao globalno selo i rijetka su mjesta koja turisti još nisu otkrili. Jedno od takvih je Pustinja Blaca na otoku Braču.

Pod obroncima Vidove gore, na južnom dijelu Brača, u 15. i 16. stoljeću mnogi su svećenici tražili zaštitu od prodora Turaka. U spilji Ljubitovici, na strmom kamenitom obronku, dvojica su glagoljaša iz obližnjih Poljica davne 1551. pronašla zaklon.

Tako je osnovano naselje u kojem će se kroz godine izgraditi samostan i crkva te razne druge ugledne i neugledne zgradice. Blaca je prerastala u pravi povijesni biser koji se, poput kameleona, stapa s okolinom i kojeg bi danas svatko tko posjeti Brač trebao vidjeti.

Pustinja Blaca kandidat je za UNESCO-vu listu svjetske baštine (UNESCO World Heritage Tentative List). Tu su, osim vrlo zanimljivih građevina, zvjezdarnica, bogata zbirka starinskog oružja, knjižnica, zbirka starinskih satova...

Kako doći tamo?

Do Pustinje Blaca iz Bola se može doći organizirano. Izletnici obično brodom dolaze u uvalu u podnožju, odakle se pješice uspinju do svog cilja. Pješačenje traje oko 45 minuta, a jednom kad dođete do Pustinje Blaca zaboravit ćete na umor jer je pogled stvarno fascinantan.

Kad završite s razgledavanjem, možete se osvježiti kupanjem u uvali. Do Pustinje Blaca može se doći i automobilom sa sjeverne strane, pri čemu se preporučuje da se vozila ostave i prošeće preko napuštenog sela Dragovode do odredišta jer je cesta neravna.

Posjetiteljima se savjetuje da sa sobom ponesu dovoljno vode i obuju udobnu obuću za šetnju. Napomenimo i kako Muzej ne radi ponedjeljkom.

Ako krenete s pravim stavom i svim informacijama, Pustinja Blaca primit će vas u svoje naručje i ispričati vam jednu fascinantnu priču. Bit će vam drago ako ju posjetite prije nego ju svi otkriju.

Odaberite smještaj u Bolu

Kontaktirajte nas za prilagođenu ponudu

Gdje ćete provesti godišnji odmor?

Bol, otok Brač

Brela, Makarska rivijera

Tučepi, Makarska rivijera

Starigrad-Paklenica

Sve destinacije

Kada dolazite u Bluesun?

Koga dovodite u Bluesun?

Obitelj

Grupa

Par

Samci

Koga dovodite u Bluesun?

Odrasli

- +

Djeca

- +

Molimo unesite valjanu e-mail adresu!

Posebne Ponude Otkrijte smještaj Otkrijte destinacije Otkrijte iskustvo Otkrijte Bluesun
phone

Nazovite nas

Ostvarite ekskluzivan pristup posebnim cijenama soba u hrvatskim hotelima na plaži

Uštedite sate klikanja po internetu

Molimo unesite valjanu e-mail adresu!

Zahvaljujemo na vašem interesu za Bluesun Hotels & Resorts Hrvatska

Ovo polje je obavezno

spinner1 spinner2