Tučepi, mjesto na Makarskoj rivijeri, poznati su kao dom najduljoj i jednoj od najljepših plaža ovog područja. Popularni su kao obiteljsko odredište, a svoju bazu u Tučepima pronalaze i mnogi turisti željni aktivnog odmora – biciklizma, planinarenja, penjanja i drugog. Što nam Tučepi nude osim četiri kilometra duge Plaže Tučepi? Doznajte u nastavku.

Biokovo

Planina koja stoji u pozadini Makarske rivijere kao njezin zaštitnik proglašena je parkom prirode prije gotovo četiri desetljeća. Pogled na Biokovo impresivan je s cijele rivijere, ali posjet parku prirode posebno preporučujemo. Biokovo je prije svega raj za ljubitelje prirode, a zatim i aktivnog odmora jer vam nudi brojne pješačke i planinarske staze. Samo ne zaboravite doći propisno opremljeni, obuveni i odjeveni.

Tu je i atraktivni Skywalk, prozirna šetnica koja se proteže iznad provalije duboke nekoliko stotina metara. Pravi test vaše hrabrosti!

Plaža Nugal

Plaža Nugal kraj Tučepa donedavno je bila pomalo skrivana tajna hrvatske obale. No, otkako je proglašena trećom najboljom plažom Europe za 2019. godinu, sve više posjetitelja želi se okupati na njoj. Iako primarno naturistička, ovdje mogu uživati i drugi ljubitelji mira i tišine u netaknutoj prirodi.

Zip line

Adrenalin na 100%, užitak isto tako. Zip line iznad Tučepa dug je oko kilometar, a dok 'letite' teško ćete zatomiti oteti uzdah oduševljenja. Uz profesionalne domaćine nema razloga za strah, a ako se odlučite na ovu avanturu, moći ćete se hvaliti nadaleko i naširoko.

Ljetnikovci

U Tučepima se na samoj obali nalazi nekoliko baroknih ljetnikovaca iz 18. stoljeća koji su bili u vlasništvu plemićkih obitelji. Sjajno je da se danas u najimpresivnijem od njih može čak i ljetovati – ljetnikovac don Grubišića pretvoren je u Heritage Hotel Kaštelet.

Crkve

Župna crkva sv. Ante Padovanskog nalazi se u Gornjim Tučepima i sagrađena je u neoromaničkom stilu 1901. godine. Iako je većina stanovništva otišla živjeti niže prema moru, središnja crkva ostala je u 'pozadini'.

U Tučepima i okolici nalazi se još nekoliko crkava i kapelica, od kojih možemo izdvojiti crkvu sv. Mihovila iz 18. stoljeća te sv. Katarine iz predturskih vremena.

kKuTz

Vjerojatno najzanimljiviji festival na cijeloj rivijeri održava se ljeti u zaseocima Tučepa. Umjetnici iz svih područja ove plemenite djelatnosti sjate se tučepske zaseoke, svaki tjedan u jedan od njih, i s ljubiteljima pjesništva, pjesme, kiparstva, slikarstva dijele svoj talent. Posjetitelja je toliko da ljudi nekad sjede i na krovovima.

Odaberite smještaj u Tučepima

Kontaktirajte nas za prilagođenu ponudu

Gdje ćete provesti godišnji odmor?

Bol, otok Brač

Brela, Makarska rivijera

Tučepi, Makarska rivijera

Starigrad-Paklenica

Sve destinacije

Kada dolazite u Bluesun?

Koga dovodite u Bluesun?

Obitelj

Grupa

Par

Samci

Koga dovodite u Bluesun?

Odrasli

- +

Djeca

- +

Molimo unesite valjanu e-mail adresu!

Posebne Ponude Otkrijte smještaj Otkrijte destinacije Otkrijte iskustvo Otkrijte Bluesun
phone

Nazovite nas

Ostvarite ekskluzivan pristup posebnim cijenama soba u hrvatskim hotelima na plaži

Uštedite sate klikanja po internetu

Molimo unesite valjanu e-mail adresu!

Zahvaljujemo na vašem interesu za Bluesun Hotels & Resorts Hrvatska

Ovo polje je obavezno

spinner1 spinner2