Heritage Hotel Kaštelet ponovo je zasjao punim sjajem! Proslavili smo otvaranje renoviranog baroknog ljetnikovca koji još od 18. stoljeća krasi obalu Tučepa.

Druženje u očaravajućem atriju

Uzvanici su u petak 15. srpnja uživali u u jedinstvenoj atmosferi Kašteletovog impresivnog atrija. Među ostalima: glumica Nataša Janjić Medančić, glazbenica Domenica Žuvela, voditeljica Korana Gvozdić, stand up komičar Ivan Šarić i bivša miss Hrvatske, Fani Čapalija. Atmosferu je na najvišu razinu podigao glazbenik Marko Tolja, izborom pjesama nezaboravnog Franka Sinatre. Pred gostima su se našle vrhunske delicije kroz večeru u pet sljedova.

arrow

Nastavak bogate tradicije

Heritage Hotel Kaštelet bivši je ljetnikovac don Klementa Grubišića, filozofa i pisca, podignut još 1766. U svom je Kašteletu, izgrađenom od klesanog kamena, don Grubišić ugošćavao brojne domaće i strane uglednike tog vremena. Zgradu je 1967. adaptirala arhitektica Olga Pavlinović, a 2005. godine Kaštelet je obnovljen i postaje dijelom Bluesun hotela.

Konačno, 2021. je došlo vrijeme da mu se podari novi sjaj. Ovaj zadatak povjeren je Studiju Franić Šekoranja, uz arhitektonsku podršku tvrtke Stabilnost. Sobe, javni prostori, vanjske terase te atrij su u potpunosti preuređeni. Renovacija Kašteleta trajala je šest mjeseci i dovršena je u svibnju 2022.

arrow

Osnovna misao vodilja bila je zadržati duh Kašteleta te se, prema zahtjevu vlasnika, u projektiranje interijera i eksterijera krenulo s osobito velikim poštovanjem prema povijesnom naslijeđu. „Kaštelet budi osjećaj mira i spokoja; mjesto je to gdje se susreću ljepota i povijest. Ovo je simbolična Bluesun destinacija gdje obitelji, parovi, izletnici i ljubitelji putovanja mogu stvarati sjajne uspomene“, poručio je Mubarak Al-Khalifa, predsjednik uprave Sunce hotela d.d.

Zanimljivo je napomenuti da je Kašteletov atrij preuređen tako da se u njemu može nastaviti tradicija koncerata dalmatinskih klapa, čime se čuva važan dio nematerijalne baštine Dalmacije. A kao što je pokazao Marko Tolja, prostor je savršen i za koncerte hrvatskih i svjetskih glazbenih zvijezda.

Više od 45 milijuna € za renovacije

Osim Kašteleta, u novom ruhu su u sezonu 2022. ušli i hoteli Elaphusa i Borak te Holiday Village Bonaca u Bolu na Braču i hoteli Soline i Maestral u Brelima. Ukupno je u manje od šest mjeseci renovirano gotovo 800 soba. Sve radove obavljale su lokalne tvrtke koje su obavile izuzetan posao, unatoč velikim globalnim izazovima.

arrow

„Kao hotelska grupa s više od 60 hotela, s ponosom pridonosimo povijesnoj ljepoti hrvatske obale. Sjajno se nadopunjujemo, što nam omogućuje da doprinesemo dugogodišnjoj profinjenosti i luksuzu. Volimo to što radimo i nastojimo iznenaditi naše goste udobnošću i luksuzom. Zahvaljujemo nadležnim tijelima i našim gostima na ukazanom povjerenju. Hvala i našem izvrsnom timu; uspjeli su“, rekao je Mohamed Ali Rashed Alabbar, predsjednik Nadzornog odbora Sunce Hoteli d.d.

Kontaktirajte nas za prilagođenu ponudu

Gdje ćete provesti godišnji odmor?

Bol, otok Brač

Brela, Makarska rivijera

Tučepi, Makarska rivijera

Starigrad-Paklenica

Sve destinacije

Kada dolazite u Bluesun?

Koga dovodite u Bluesun?

Obitelj

Grupa

Par

Samci

Koga dovodite u Bluesun?

Odrasli

- +

Djeca

- +

Molimo unesite valjanu e-mail adresu!

Posebne Ponude Otkrijte smještaj Otkrijte destinacije Otkrijte iskustvo Otkrijte Bluesun
phone

Nazovite nas

Ostvarite ekskluzivan pristup posebnim cijenama soba u hrvatskim hotelima na plaži

Uštedite sate klikanja po internetu

Molimo unesite valjanu e-mail adresu!

Zahvaljujemo na vašem interesu za Bluesun Hotels & Resorts Hrvatska

Ovo polje je obavezno

spinner1 spinner2