Naziv i tvrtka
Sunce hoteli d.d. za turizam i ugostiteljstvo, matični broj subjekta (MBS): 080502040, osobni identifikacijski broj (OIB): 06916431329. Skraćeni naziv tvrtke je Sunce hoteli d.d.

Sjedište i pravni oblik
Sunce hoteli d.d je dioničko društvo. Sjedište je u Zagrebu, Radnička cesta 43, Republika Hrvatska, broj telefona: + 385 1 3844 044.

Organizacijska struktura
Sunce je matično društvo Grupe, osnovano 2004. godine. Posluje i razvija hotele i resorte na iznimnim turističkim destinacijama u Hrvatskoj. Sunce također ima 50% udjela u društvu zajedničkog pothvata (eng. Joint Venture) s globalnom turističkom grupom TUI AG. Uz to, Sunce ima i 49% udjela u upravljačkom društvu (eng. Management Company)s istim partnerom.

Grafički prikaz organizacijske strukture Sunce hoteli d.d. preuzmite na ovoj poveznici.


Bluesun Hotels & Resorts
Bluesun Hotels & Resorts je ime pod kojim Sunce hoteli d.d. upravlja većinom članica svoje Grupe. Pravo korištenja predmetnog imena preneseno je temeljem ugovora o poslovnoj suradnji i na pojedina društva izvan Grupe.

Naše poslovanje
Sunce je jedna od vodećih turističkih grupa u Hrvatskoj s 11 hotela uz obalu na Jadranskom moru, 1 kampom i 1 zakupljenim objektom s 2.973 smještajnih jedinica, vlastitim aerodromom na otoku Braču i drugom turističkom imovinom koja se nalazi u 4 popularne turističke destinacije u Hrvatskoj.

Po sadašnjem smo poslovnom modelu uobičajeno i vlasnici i upravitelji objekata. Društvo ima u vlasništvo sve objekte, osim jednog kojeg koristi u zakupu kroz jedno od ovisnih društava. Objekti Grupe pokrivaju sve tržišne segmente, od Economy do Premium segmenta. Grupa je trenutno u ciklusu obnove te unaprjeđuje postojeću imovinu niže kvalitete. Isto bi trebalo dovesti do povećanja profitabilnosti uz povećanje naše konkurentnosti, budući da u segmentu niže kvalitete postoji jača konkurencija od strane privatnog smještaja.

Objektima se većinom upravlja i posluje pod vlastitim brendom “Bluesun Hotels and Resorts”. Rezervacija značajnog dijela smještajnih kapaciteta Grupe vrši se kroz ugovore o alotmanu s različitim globalnim tour-operaterima. Isti pružaju garanciju za određeno razdoblje popunjenosti smještajnih kapaciteta.

Društvo je također potpisalo različite ugovore o franšizi za pravo korištenja određenih brendova i žigova, a po kojim ugovorima za isto plaćamo naknadu, no zadržavamo upravljanje objektima. U većini slučajeva te se naknade izračunavaju po postotku prihoda na razini pojedinog objekta.

Kontaktirajte nas za prilagođenu ponudu

Gdje ćete provesti godišnji odmor?

Bol, otok Brač

Brela, Makarska rivijera

Tučepi, Makarska rivijera

Supetar, otok Brač

Starigrad-Paklenica

Sve destinacije

Kada dolazite u Bluesun?

Koga dovodite u Bluesun?

Obitelj

Grupa

Par

Samci

Koga dovodite u Bluesun?

Odrasli

- +

Djeca

- +

Molimo unesite valjanu e-mail adresu!

Posebne Ponude Otkrijte smještaj Otkrijte destinacije Otkrijte iskustvo Otkrijte Bluesun
phone

Nazovite nas

Ostvarite ekskluzivan pristup posebnim cijenama soba u hrvatskim hotelima na plaži

Uštedite sate klikanja po internetu

Molimo unesite valjanu e-mail adresu!

Zahvaljujemo na vašem interesu za Bluesun Hotels & Resorts Hrvatska

Ovo polje je obavezno

spinner1 spinner2