Planirate na izlet u Split? Što se stigne i treba vidjeti u jednom danu u jednom od najljepših hrvatskih gradova, doznajte u nastavku.

Dioklecijanova palača

Ovu je palaču u Splitu zapravo teško izbjeći. Naime, nije riječ o klasičnoj palači, odnosno jednoj građevini, već o cijelom kompleksu u povijesnoj jezgri Splita. Stara je više od 1700 godina i jedan je od najbolje očuvanih rimskih spomenika na svijetu. Kad ju je gradio, vjerojatno niti sam Dioklecijan nije mogao sanjati da će 17 stoljeća kasnije njegov ljetnikovac biti toliko ispunjen životom.

Katedrala sv. Duje na kazališnom trgu Peristil

Unutar zidina Dioklecijanove palače nalazi se splitska prvostolnica koja je prvotno izgrađena kao Dioklecijanov mauzolej. Stara je otprilike koliko i palača, a njena je riznica bogata umjetninama i starinama, u kojima će uživati svaki ljubitelj povijesti. Možete se popeti i na njezin 57 metara visoki zvonik odakle se pruža krasan pogled. Katedrala je smještena na trgu Peristil koji je sam po sebi prava atrakcija. Okružuju ga stare građevine, a trg je popularan i kao kazališna scena.

Prokurative

Pravim imenom Trg Republike, s tri je strane okružen neorenesansnim zgradama čiji lukovi i crvena boja mu daju posebno impresivan izgled. Podsjetit će vas na talijansku arhitekturu. Prokurative su kulturno središte grada na otvorenom pa se ondje ljeti zbivaju mnoga zanimljiva događanja. Popijte kavu ili pojedite nešto dobro na ovom trgu da odmorite prije nego krenete dalje.

Riva

Jednostavno ne smijete napustiti Split bez da ste prošetali njegovom znamenitom Rivom. Središte mnogih događanja u bližoj i daljoj hrvatskoj povijesti, ova šetnica uz more vjerojatno je najpoznatiji simbol Splita. Ovdje se pije kava s prijateljima i upija energija za nove životne pobjede. Ili za kupanje.

Marjan

Brdo nad gradom omiljeno je i opjevano izletište svih onih koji žele predahnuti od gradske vreve. Iz ove park šume pružaju se prekrasni pogledi, čim se malo uspnete uzbrdo. Ako ste ljubitelj biciklizma, možete ga obići i na taj način. Put na njega kreće sa splitske Rive. U blizini se nalazi još jedna zelena oaza koju preporučujemo posjetiti – Sustipan.

Kontaktirajte nas za prilagođenu ponudu

Gdje ćete provesti godišnji odmor?

Bol, otok Brač

Brela, Makarska rivijera

Tučepi, Makarska rivijera

Starigrad-Paklenica

Sve destinacije

Kada dolazite u Bluesun?

Koga dovodite u Bluesun?

Obitelj

Grupa

Par

Samci

Koga dovodite u Bluesun?

Odrasli

- +

Djeca

- +

Molimo unesite valjanu e-mail adresu!

Posebne Ponude Otkrijte smještaj Otkrijte destinacije Otkrijte iskustvo Otkrijte Bluesun
phone

Nazovite nas

Ostvarite ekskluzivan pristup posebnim cijenama soba u hrvatskim hotelima na plaži

Uštedite sate klikanja po internetu

Molimo unesite valjanu e-mail adresu!

Zahvaljujemo na vašem interesu za Bluesun Hotels & Resorts Hrvatska

Ovo polje je obavezno

spinner1 spinner2