Smješten podno najveće hrvatske planine Velebita, u neposrednoj blizini Nacionalnog parka Paklenica, Starigrad-Paklenica je odabir broj jedan za ljubitelje sporta i rekreacije.

1. Penjanje i alpinizam

Starigrad Paklenica je najpoznatije hrvatsko odredište za ljubitelje sportskog penjanja i alpinizma. Više od 600 smjerova čeka na penjače svih razina mogućnosti i iskustva, od onih najboljih do onih koji se nikad nisu okušali u penjanju. Za početnike se organiziraju tečajevi, a oni iskusni uputit će se na smjerove koji su ponegdje visoki i više od 300 metara. Svake godine održava se međunarodni susret penjača - Big Wall.

2. Planinarenje

Kako je Nacionalni park Paklenica jedno od najatraktivnijih područja Velebita, osobito je omiljen među planinarima. Privlače ih šume graba, bukve i crnog bora, koje opasuju krška polja te prekrasne livade. Nešto pitomija Velika Paklenica draža je rekreativcima, dok se u Malu Paklenicu upućuju oni iskusniji.

3. Trail

Za one koji ne znaju, trail je relativno sličan planinarenju, ali se njime bavite – trčeći. Svake godine održava se Saucony Paklenica Trail, međunarodna utrka sa startom u Starigradu, odakle se kreće u trkačko osvajanje Paklenice. Naravno, slobodni ste doći i trčati obroncima Velebita kad god to poželite. Ako ste pak ljubitelj trčanja 'na ravnom' i to u humanitarne svrhe, odazovite se pozivu na utrku Wings for Life, koja se svake godine održava u obližnjem Zadru.

4. Rafting i kanuing

U borbu s divljim vodama možete se upustiti na obližnjoj rijeci Zrmanji, u kanuu ili pak nešto većem čamcu. Rafting je popularniji tijekom mjeseci kad je vodostaj viši, dok je tijekom nižeg vodostaja aktualniji kanu.

5. Biciklizam

U okolici Starigrada nalazi se 40-ak kilometara biciklističkih staza. Spektakularan doticaj planine i mora čine ih možda i najatraktivnijima na Jadranu. Ne čekajte više ni minute, rezervirajte već sad smještaj u Starigradu i krenite na najbolje adrenalinsko putovanje u životu.

Odaberite smještaj u Starigrad-Paklenici

Kontaktirajte nas za prilagođenu ponudu

Gdje ćete provesti godišnji odmor?

Bol, otok Brač

Brela, Makarska rivijera

Tučepi, Makarska rivijera

Starigrad-Paklenica

Sve destinacije

Kada dolazite u Bluesun?

Koga dovodite u Bluesun?

Obitelj

Grupa

Par

Samci

Koga dovodite u Bluesun?

Odrasli

- +

Djeca

- +

Molimo unesite valjanu e-mail adresu!

Posebne Ponude Otkrijte smještaj Otkrijte destinacije Otkrijte iskustvo Otkrijte Bluesun
phone

Nazovite nas

Ostvarite ekskluzivan pristup posebnim cijenama soba u hrvatskim hotelima na plaži

Uštedite sate klikanja po internetu

Molimo unesite valjanu e-mail adresu!

Zahvaljujemo na vašem interesu za Bluesun Hotels & Resorts Hrvatska

Ovo polje je obavezno

spinner1 spinner2