Brela su omiljeno jadransko ljetovalište podno Biokova, na Makarskoj rivijeri, koje bi ovog ljeta lako moglo postati vaše odredište za odmor. Zašto smatramo da biste trebali odabrati Brela? Dosjetili smo se ovih 7 razloga.

1. Plaže

Iako je mjesto relativno malo, krasi ga čak šest kilometara šljunčanih plaža. Najpoznatija od njih je Punta rata, koju je ugledni Forbes 2004. godine proglasio najljepšom plažom Europe, a popularni portal European Best Destinations 11 godina kasnije jednom od najljepših europskih plaža. Tu su i Podrače te "skrivena" plaža Vruja, do koje se najlakše dolazi brodićem.

2. Kamen Brela

Najprepoznatljiviji simbol ovog područja je Kamen Brela. Riječ je o stijeni na zapadnom kraju Punta rate, koja je postala obavezno odredište svih koji se nađu u blizini. Kamen Brela nije obična beživotna stijena; iz nje, kao iz ničega, izranja mediteransko drveće i tvori omiljen fotografski motiv.

3. Hrana

Kao i ostatak Dalmacije, Brela su poznata po autentičnoj i svježoj mediteranskoj hrani. Tog jutra ulovljene ribe s roštilja (Dalmatinci roštilj zovu gradele), hobotnice pod pekom (posebnom glinenom posudom sa željeznim poklopcem koja se stavlja ispod drvenog žara), domaće maslinovo ulje, izvsno vino... Uživat ćete.

4. Aktivni odmor

Iako su Brela mirno mjesto, to ne znači da nedostaje aktivnosti. Svaki ljubitelj aktivnog odmora na Makarskoj rivijeri će naprosto uživati – moći ćete se voziti biciklom po označenim biciklističkim rutama, igrati tenis, odbojku, vaterpolo, uzeti tečaj jedrenja ili ronjenja, iznajmiti jet ski, okušati se u paragladingu, planinariti po Biokovu...

5. Biokovo

U blizini Brela nalazi se Park prirode Biokovo. Osim prirodnih ljepota i spektakularnih vidikovaca, u Parku se nalaze i brojni tragovi nekadašnjeg suživota čovjeka i planine, a na vrhu planine Svetom Juri je i istoimena crkva. Samo nemojte napraviti grešku koju mnogi rade – otići nepripremljeni. Obujte se primjereno i uzmite dovoljne količine vode. I ne skrećite s puta.

6. Izleti

Kako se nalaze na odličnoj lokaciji, iz Brela se možete otisnuti na izlete u okolna mjesta - Dubrovnik, Split, Trogir.

7. Odlični hoteli

Kontaktirajte nas za prilagođenu ponudu

Gdje ćete provesti godišnji odmor?

Bol, otok Brač

Brela, Makarska rivijera

Tučepi, Makarska rivijera

Starigrad-Paklenica

Sve destinacije

Kada dolazite u Bluesun?

Koga dovodite u Bluesun?

Obitelj

Grupa

Par

Samci

Koga dovodite u Bluesun?

Odrasli

- +

Djeca

- +

Molimo unesite valjanu e-mail adresu!

Posebne Ponude Otkrijte smještaj Otkrijte destinacije Otkrijte iskustvo Otkrijte Bluesun
phone

Nazovite nas

Ostvarite ekskluzivan pristup posebnim cijenama soba u hrvatskim hotelima na plaži

Uštedite sate klikanja po internetu

Molimo unesite valjanu e-mail adresu!

Zahvaljujemo na vašem interesu za Bluesun Hotels & Resorts Hrvatska

Ovo polje je obavezno

spinner1 spinner2