Osnovni podaci

Temeljni kapital iznosi 595.458.500,00 kn a i podijeljen je na 5.954.585 redovnih dionica, na ime, nominalnog iznosa od 100,00 kuna svaka, koje se vode pri Središnjem klirinškom depozitarnom društvu d.d. u nematerijaliziranom obliku pod oznakom vrijednosnog papira SUKC-R-A i ISIN oznakom HRSUKCRA0001. Temeljni kapital je uplaćen u cijelosti.

Sve dionice su istog ranga i svaka daje (i) pravo na jedan glas; (ii) pravo na isplatu dividende i (iii) sva druga prava u skladu s hrvatskim zakonima.

Sunce hoteli d.d. nema izdanih povlaštenih dionica ni dužničkih vrijednosnih papira.

Osnovni podatci o dionici društva

Izvor: ZSE, Središnje klirinško depozitarno društvo (SKDD)

Vlasnička struktura

Od samog osnutka Društva 2004. godine, obitelj Andabak, odnosno g. Jako Andabak, zajedno sa povezanim osobama, ima vladajući položaj u Društvu. G. Jako Andabak u dioničaru LUCIDUS d.d. neposredno drži većinu udjela u temeljnom kapitalu i glasačkim pravima. Dodatno, g. Jako Andabak zajedno sa povezanim osobama je osnivač društva SUNCE ULAGANJA d.o.o.

Uvrštenjem na uređeno tržište Zagrebačke burze u lipnju 2017. godine te povećanjem kapitala ulozima u novcu u rujnu 2017. godine, institucionalni investitori postaju značajni manjinski dioničari Društva

Prema Pravilima Zagrebačke burze postotak dionica koji je distribuiran javnosti ne obuhvaća dionice koje su u vlasništvu izdavatelja (trezorske ili vlastite dionice), te dionice u vlasništvu osoba koje raspolažu s najmanje 5% ukupnog broja dionica, od čega su izuzete dionice na zbirnim skrbničkim računima te dionice koje drže mirovinski fondovi.

Skrb o promjenama vlasničkih udjela Sunce hoteli d.d. vodi Središnje klirinško depozitarno društvo (SKDD), na čijim Internet stranicama se može pronaći ažurirano stanje prvih deset dioničara društva.

Prvih deset dioničara Društva na dan 30.6.2020.

Kontaktirajte nas za prilagođenu ponudu

Gdje ćete provesti godišnji odmor?

Bol, otok Brač

Brela, Makarska rivijera

Tučepi, Makarska rivijera

Starigrad-Paklenica

Sve destinacije

Kada dolazite u Bluesun?

Koga dovodite u Bluesun?

Obitelj

Grupa

Par

Samci

Koga dovodite u Bluesun?

Odrasli

- +

Djeca

- +

Molimo unesite valjanu e-mail adresu!

Posebne Ponude Otkrijte smještaj Otkrijte destinacije Otkrijte iskustvo Otkrijte Bluesun
phone

Nazovite nas

Ostvarite ekskluzivan pristup posebnim cijenama soba u hrvatskim hotelima na plaži

Uštedite sate klikanja po internetu

Molimo unesite valjanu e-mail adresu!

Zahvaljujemo na vašem interesu za Bluesun Hotels & Resorts Hrvatska

Ovo polje je obavezno

spinner1 spinner2