ONLINE REZERVACIJA

  • Instant potvrda
  • 100% Sigurno
  • Plati u hotelu
Odabir gostiju/promo code

Odaberite broj gostiju

- +
 
- +
 

Za točan izračun, ljubazno molimo ispuniti dob djeteta.

-  
-  
-  
-  

Znamenitosti i izleti na Braču

Sutivan

U mjestu se ističe zvonik župne crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije.

Supetar

Galerija Ivana Rendića: Spomen-zbirka autorovih skulptura, crteža i dokumenata u samom središtu grada ponosno pokazuje djela poput skulpture poprsja Ivana Gundulića, poznatog dubrovačkog književnika, te brojne druge uratke. U atriju galerije se održavaju brojna kulturna događanja.

Sakralna zbirka župe Sv. Petra u Supetru

U adaptiranom prostoru nekadašnje župne crkve, zbirka sadrži vrijedne predmete iz razdoblja mletačke renesanse u 16. i 17. stoljeću. Možete vidjeti sve, od ranokršćanskih mozaika, sarkofaga, fotografija naselja s kraja prošlog stoljeća do spisa, knjiga, zavjetnih slika brodova, kaleža i relikvijara. Za informacije o radnom vremenu nazovite župni ured na tel. +385 021 631 329.

Sumartin

U Sumartinu preporučujemo posjetiti franjevački samostan i crkvu Sv. Martina.

Selca

Selca su vrijedna posjeta zbog crkve Krista Kralja zvane Kamena ljepotica, te kipa Srca Isusova, rada svjetski priznatog kipara Ivana Meštrovića. Pogledajte i staru crkvu posvećenu Gospi Karmelskoj.

Nerežišća

Posjetite reprezentativnu crkvu Gospe od Karmela, riznicu vrijednih umjetnina.

Pustinja Blaca

Pustinju Blaca čine međusobno povezane kuće, litice brijega i pećine koje pružaju nezaboravni prizor.
Preporučujemo izlet!

Pustinja Blaca, nedaleko od Bola, najbolji je izbor za poludnevni izlet. Jedna od najoriginalnijih otočkih etnoloških zanimljivosti nastala je u 16. stoljeću, dolaskom svećenika u prostor pod strmom liticom. Tu su podigli naseobinu, te se bavili proizvodnjom i trgovinom vina.

Pustinja je oblikovana kao sklop međusobno povezanih kuća: pustinjački stan, gospodarske zgrade, kapelica i škola za djecu iz obližnjih pastirskih naselja.

I danas su vidljive posljedice požara iz 1724. godine, a izdvajaju se znamenitosti poput velikog ognjišta pod napom s klupama gdje su se uvečer sastajali članovi blatačke zadruge, kao i uređene kućne prostorije i knjižnica s ukupno 11.000 naslova tiskanih u vlastitoj tiskari od 1895. godine.

Pustinja je danas napuštena, ali ostala su mnoga svjedočanstva o svestranome životu blatačkih pustinjaka, što preporučujemo vidjeti i doživjeti.

Škrip

Šrip je najstarije mjesto na otoku Braču i ovdje preporučujemo posjetiti Zavičajni muzej otoka Brača.

Muzej je ljeti otvoren od 9 do 19 sati, u ostalom dijelu godine po najavi. Tel. +385 021 630-033, posjetite web stranice muzeja 

Postira

U tom malom mjestu posjetite ciborij ranokršćanske bazilike (uvala Lovrečina), crkvu Sv. Ivana Krstitelja i njezin zvonik koji je motiv prve pripovijetke Vladimira Nazora u "Pričama iz djetinjstva" ("Anđeo u zvoniku").

Ljubiteljima umjetnosti svidjet će se atelijer "Moj mir" gdje akademska kiparica Sandra Nejašmić drži svoj postav skulptura, te održava izložbe, kreativne radionice, večeri poezije i prigodne svečanosti.

Pučišća

Svi oni kojima se svidi brački kamen i žele saznati više o njemu neka posjete Muzej kamena u Pučišćima.

Murvica

Zmajevu špilju preporučujemo za poludnevni izlet.

Nedaleko od Murvice nalazi se fascinantan spomenik pećinskoga samostanskog života. Skriven je 300 m ispod najvišeg vrha otoka Brača, potrebno je popeti se puteljkom, te na dolasku zaroniti u mir i tajanstvenost Zmajeve špilje.

Vidova gora

Vidova gora (778 m) najviši je vrh na hrvatskim otocima. Ne propustite najljepši panoramski pogled na dalmatinske otoke.

Sjajna kulisa za sve koji vole fotografirati ili jednostavno uživati u pogledu na Bol i Zlatni rat koji kao da je na dlanu.KONTAKTIRAJTE NAS