ONLINE REZERVACIJA

  • Instant potvrda
  • 100% Sigurno
  • Plati u hotelu
Odabir gostiju/promo code

Odaberite broj gostiju

- +
 
- +
 

Za točan izračun, ljubazno molimo ispuniti dob djeteta.

-  
-  
-  
-  

Last Minute Kolovoz: uštedite do 600 €

Winnetou filmskim putevima Karla Maya

Pogledajte višednevni program izleta, obiđite lokacije gdje su se snimali popularni filmovi, te upoznajte kulturu podvelebitskog kraja.
Pođite i ove godine tragovima Karla Maya! Pripremili smo vam uzbudljiv i raznolik izletnički program za proslavu zlatnog jubileja - 50. godišnjice snimanja filmova Kralj petroleja, Winnetou III. i Old Surehand.

Obići ćemo mjesta snimanja u okolici Splita, Trogira i Vrlike te najpoznatije lokacije u okolici Starigrada, Tulove grede i Pueblo plato. Uživajte u kino-projekciji filma Winnetou III. na originalnom mjestu snimanja u mjestu Modrić te druženju s poznatim glumcima iz Winnetou filmova.

Naš posebni paket uključuje uslugu polupansiona u Bluesun Holiday Village Alan, a u programu je moguće sudjelovati i bez smještaja.

Više o Winnetou filmskim putevima Karla Maya...


Zahvaljujući iznimnoj ljepoti netaknute prirode, između mnogih potencijalnih lokacija širom svijeta upravo su hrvatska područja (NP Paklenica, NP Plitvička jezera, NP Krka, Modrič-Rovanjska, Jasenice, kanjon rijeke Zrmanje, Tulove grede, prijelaz Prezid, Raštević, Vransko jezero, Omiš – rijeka Cetina, Grobničko polje, Platak i dr.) odabrana za snimanje legendarnih filmova o Winnetouu nastalih prema romanima njemačkog pisca Karla Maya. Ta prekrasna područja u filmovima su “glumila” američki Divlji zapad.

Zajedničkom produkcijom Rialto filma iz Berlina i Jadran filma (www.jadran-film.com) iz Zagreba u razdoblju od 1962.do 1968. godine tu je snimljeno 11 filmova o Winnetouu čiji duh još uvijek živi na tom području.

Ukupno 7 filmova bilo je dobrim dijelom snimano na području od Paklenice do prijelaza Prezid na južnom Velebitu. U NP Paklenici snimljene su scene iz četiriju filmova: Blago u srebrnom jezeru (1962.), Među jastrebovima (1964.), Old Surehand (1965.) te Winnetou i Shatterhand u dolini smrti (1968.). Scene iz još triju filmova bile su snimane u Modriču – Rovanjskoj, Jasenicama, na rijeci Zrmanji, Tulovim gredama i prijelazu Prezid: Winnetou I (1963.), Winnetou III (1965.) i Winnetou i Apači (1966.).

Sve filmske ekipe, osim posljednje koja je 1968. godine bila smještena u tada otvorenom Holiday Village Alan, bile su smještene u tadašnjem motelu Paklenica.

Winnetou muzej otvoren je 12. travnja 2009. u znak zahvalnosti filmskim radnicima koji su prepoznali ljepotu ovog područja, filmskim ekipama koje su tu snimale, ljubiteljima filmova prema djelima Karla Maya diljem svijeta, turistima koji rado posjećuju ovo područje i turističkim radnicima Starigrada, koji brižno njeguju tu tradiciju.

Pođite i ove godine tragovima Karla Maya! Pripremili smo vam uzbudljiv i raznolik izletnički program.