ONLINE REZERVACIJA

  • Instant potvrda
  • 100% Sigurno
  • Plati u hotelu
Odabir gostiju/promo code

Odaberite broj gostiju

- +
 
- +
 

Za točan izračun, ljubazno molimo ispuniti dob djeteta.

-  
-  
-  
-  

Mostar

Gospodarsko, kulturno, sveučilišno, prometno i turističko središte Hercegovine. Podignut u cvjetnoj i vinorodnoj dolini rijeke Neretve, ovaj grad je kamena ruža. Njegovu blagu klimu štite planine Velež, Čabulja i Hum. Stari most je podignut 1566. godine u blizini nekadašnjeg lančanog mosta. Iz tog razdoblja i kasnije ostali su vrijedni spomenici kulture. Dolaskom austro-ugarske uprave u ove krajeve zatečeni zanatski način gospodarenja i specifične društvene odnose zamjenjuje industrijsko doba i grad doživljava intenzivnu graditeljsku aktivnost.

Novi način državnog upravljanja, novi materijali, konstrukcije, industrija, željeznica, putovi, javna rasvjeta, vodovod, mostovi, škole - sve su to karakteristike Mostara na razmeđu XIX. i XX. stoljeća.

U cijenu uključeno: prijevoz brodom i busom, vodič, ulaznice

Rezervacija i prodaja karata na recepcijama Bluesun hotela.

Jeste li znali?

Stari most u Mostaru je zaštićen od strane UNESCO-a i najpopularniji je turistički lokalitet u gradu. Završen je 1566. nakon devet godina planiranja i gradnje, a projektirao ga je osmanski arhitekt Mimar Hajrudin.

• Most je raznesen tijekom rata u Bosni i Hercegovini, ali je obnovljen u suradnji UNESCO-a, Svjetske banke i Grada Mostara te otvoren 23. srpnja 2004. godine. Most predstavlja ne samo vrhunsko projektantsko umijeće nego je i simbol obnove Mostara nakon rata.