ONLINE REZERVACIJA

O Bluesun hotelima

S hotelima u Bolu na Braču, Brelima, Tučepi, Starigrad-Paklenici i Mariji Bistrici, Bluesun Hotels & Resorts je hrvatski hotelski lanac kojim upravlja Sunce Koncern d.d.
Bluesun hoteli su smješteni na najljepšim hrvatskim plažama te su idealno mjesto za odmor. Od jeseni 2009. godine Bluesun je otvorio vrata svojim gostima i u Zagorju, u slikovitom gradiću i najvećem hrvatskom svetištu, Mariji Bistrici.

Bluesun hoteli utjelovljuju najbolje od hrvatskog gostoprimstva, pažljivo uređene interijere, visokokvalitetnu uslugu i vrhunsku kuhinju.

Svaki Bluesun hotel jedinstven je u pružanju doživljaja Hrvatske, bilo da se radi o velebitskom, dalmatinskom ili zagorskom pejzažu. Bluesun gosta u svakom hotelu očekuje pouzdana i provjerena usluga i kvaliteta koja će zadovoljiti i najzahtjevnije.

Bluesun hotels & resorts je hrvatski hotelski lanac kojim upravlja Sunce Koncern d.d.

Sunce koncern d.d. je prvi registrirani koncern u Hrvatskoj i ubraja se među vodeće hrvatske turističke tvrtke.

Sunce koncern d.d. je osnovan 2004. godine kao Sunce Hoteli d.o.o u većinskom vlasništvu obitelji Andabak.

S ciljem povećanja konkurentnosti Sunce koncern 2005. godine ujedinjuje hotele pod krovni brand Bluesun Hotels & Resorts i zauzima lidersku poziciju turističkog proizvoda u Hrvatskoj.

Bluesun balansira polustoljetna iskustva i turističke tradicije hotela Brela, hotela Tučepi i hotela Zlatni rat, pružajući inovativnost, novu tehnologiju i implementaciju međunarodnih standarda.

Sunce koncern je uložio 70 milijuna eura u Bluesun Hotels & Resorts u razdoblju od 2003. do 2006. godine. Obnovom postojećih i izgradnjom novih objekata te ulaganjem u kvalitetu ljudskih potencijala, Bluesun postaje prepoznatljiv kao vodeća hotelska kuća u Hrvatskoj.

Moćnu tržišnu poziciju i velik potencijal Sunce Koncerna prepoznali su i strani ulagači tako da je u srpnju 2008. godine obitelj Andabak prodala 49,9 posto udjela u Sunce Koncernu MIG-u, Marfin Investment Group Holdings S.A., Athens, Greece, koji je najveća grčka investicijska grupa. Sjedište MIG-a je u Grčkoj, a dionice kotiraju na atenskoj burzi.

Budućnost- zdravstvo i turizam!

Bluesun se razvija, raste i širi se ne samo geografski, nego obogaćuje i paletu svojih proizvoda. Projekt Stubaki u Stubičkim toplicama obuhvaćat će 3 hotela, 3 klinike, toplice i termalnu rivijeru s wellnessom.

Prostirat će se na cca. 23 ha. Riječ je o projektu javno-privatnog partnerstva koji ima ambiciju biti vodeći zdravstveno-turistički kompleks u Europi. Stubičke toplice kao jedne od najpoznatijih hrvatskih toplica tako će se vratiti ne samo na vrh hrvatskog zdravstvenog turizma, nego i zauzeti svoje mjesto na europskom tržištu.

Bluesun će nastaviti usavršavati svoj odmorišni turistički proizvod, ali i jačati razvoj već spomenutog zdravstvenog turizma, kao i kongresnog, sportskog i wellness turizma koji će omogućiti otvaranje novih tržišnih segmenata i produljenje turističke sezone, kao i podizanje standarda na destinacijama na kojima posluju hoteli Bluesun.