ONLINE REZERVACIJA

  • Instant potvrda
  • 100% Sigurno
  • Plati u hotelu
Odabir gostiju/promo code

Odaberite broj gostiju

- +
 
- +
 

Za točan izračun, ljubazno molimo ispuniti dob djeteta.

-  
-  
-  
-  

O nama

Naziv i tvrtka
Sunce hoteli d.d. za turizam i ugostiteljstvo, matični broj subjekta (MBS): 080502040, osobni identifikacijski broj (OIB): 06916431329. Skraćeni naziv tvrtke je Sunce hoteli d.d.

Sjedište i pravni oblik
Sunce hoteli d.d je dioničko društvo. Sjedište je u Zagrebu, Trpinjska 9, Republika Hrvatska, broj telefona: + 385 1 3844 044.

Organizacijska struktura
Sunce je matično društvo Grupe, osnovano 2004. godine. Posluje i razvija hotele i resorte na iznimnim turističkim destinacijama u Hrvatskoj. Sunce također ima 50% udjela u društvu zajedničkog pothvata (eng. Joint Venture) s globalnom turističkom grupom TUI AG. Uz to, Sunce ima i 49% udjela u upravljačkom društvu (eng. Management Company)s istim partnerom.

Grafički prikaz organizacijske strukture Sunce hoteli d.d. preuzmite na ovoj poveznici.

Bluesun Hotels & Resorts
Bluesun Hotels & Resorts je ime pod kojim Sunce hoteli d.d. upravlja većinom članica svoje Grupe. Pravo korištenja predmetnog imena preneseno je temeljem ugovora o poslovnoj suradnji i na pojedina društva izvan Grupe.

Naše poslovanje
Sunce je jedna od vodećih turističkih grupa u Hrvatskoj s 11 hotela uz obalu na Jadranskom moru, 1 kampom i 1 zakupljenim objektom s 2.973 smještajnih jedinica, vlastitim aerodromom na otoku Braču i drugom turističkom imovinom koja se nalazi u 4 popularne turističke destinacije u Hrvatskoj. Uz to, u zajedničkom pothvatu s TUI AG, Sunce ima jedan Premium hotel (TUI Blue Jadran) sa 161 smještajnom jedinicom.

Po sadašnjem smo poslovnom modelu uobičajeno i vlasnici i upravitelji objekata. Društvo ima u vlasništvo sve objekte, osim jednog kojeg koristi u zakupu kroz jedno od ovisnih društava. Objekti Grupe pokrivaju sve tržišne segmente, od Economy do Premium segmenta. Grupa je trenutno u ciklusu obnove te unaprjeđuje postojeću imovinu niže kvalitete. Isto bi trebalo dovesti do povećanja profitabilnosti uz povećanje naše konkurentnosti, budući da u segmentu niže kvalitete postoji jača konkurencija od strane privatnog smještaja.

Objektima se većinom upravlja i posluje pod vlastitim brendom “Bluesun Hotels and Resorts”. Rezervacija značajnog dijela smještajnih kapaciteta Grupe vrši se kroz ugovore o alotmanu s različitim globalnim tour-operaterima. Isti pružaju garanciju za određeno razdoblje popunjenosti smještajnih kapaciteta.

Društvo je također potpisalo različite ugovore o franšizi za pravo korištenja određenih brendova i žigova, a po kojim ugovorima za isto plaćamo naknadu, no zadržavamo upravljanje objektima. U većini slučajeva te se naknade izračunavaju po postotku prihoda na razini pojedinog objekta.