ONLINE REZERVACIJA

  • Instant potvrda
  • 100% Sigurno
  • Plati u hotelu
Odabir gostiju/promo code

Odaberite broj gostiju

- +
 
- +
 

Za točan izračun, ljubazno molimo ispuniti dob djeteta.

-  
-  
-  
-  

5 odličnih razloga zašto izabrati Hrvatsku za svoj godišnji odmor

Zašto se toliko ljudi odlučuje provesti svoj godišnji odmor u Hrvatskoj? Fantastična hrana, sigurnost na odmoru i brojni sadržaji za aktivni odmor samo su neki od razloga zašto biste o tome trebali razmisliti i vi.
Donosimo vam 5 razloga zašto ljetovati u Hrvatskoj.

1. Bogata gastronomija i božanstvena vina

Hrvatska su hrana i vina, ako bismo ih morali opisati jednom riječju – fantastični. Od tradicionalne mediteranske kuhinje na obalnom dijelu zemlje do kontinentalnih specijaliteta na sjeveru i istoku, hrana je nevjerojatno ukusna.

A uz svaki dobar obrok u svakom ćete dijelu zemlje moći popiti i odlično domaće vino. Osim toga, hrvatsko je maslinovo ulje među najboljima u svijetu.


Bračko Stina vino među najboljima je u Hrvatskoj


2. Otoci iz bajke

Hrvatsku nazivaju 'zemljom 1000 otoka', a oni koji jednom ljetuju na otoku teško se više ikad vraćaju na kopno. Hrvatski su otoci vrlo atraktivni turistima zbog svojih prirodnih ljepota te bogate povijesno-kulturne baštine.

Ako se odlučite ljetovati na nekom od jadranskih otoka, naša je topla preporuka Brač; ima vlastitu zrakoplovnu luku, blizu je Splita i s njim povezan brojnim trajektima, a tu je i svjetski poznata plaža Zlatni rat.


Zlatni rat na Braču, mjesto koje morate posjetiti bar jednom u životu


3. Nenadmašni sadržaji za aktivni odmor

Sve je više onih koji svoj ljetni odmor, osim na plažama, provode i u raznim aktivnostima. Jedna od najpopularnijih je biciklizam. U Hrvatskoj ćete pronaći velik broj uređenih staza za bicikliste – neke od najatraktivnijih nalaze se na Makarskoj rivijeri i obroncima Biokova.

Za ljubitelje ronjenja organiziraju se uvodni tečajevi u Bolu na Braču, mjestu gdje se nalazi plaža Zlatni rat, dok oni napredniji ronioci tu imaju ronilački klub s kojim mogu istražiti nezamislivo lijepo podmorje Jadrana.

Bol je višestruki dobitnik nagrade Turistički cvijet za najbolju destinaciju u Hrvatskoj, a posebno je omiljen među zaljubljenicima u tenis. Bol naime ima 26 zemljanih terena i veliki teniski stadion na kojem se svake godine održava WTA turnir Bol Croatia Open.

Ako vas pak zanimaju brdske aktivnosti u rasponu od laganih staza za planinarenje do strmih alpinističkih uspona, vaša idealna lokacija je Starigrad-Paklenica – u isto vrijeme na moru i samo 2 km od čudesnog Nacionalnog parka Paklenica.


Starigrad Paklenica je idealno odredište za aktivne goste


4. Sigurnost je najvažnija

Hrvatska je jedna od najsigurnijih zemalja na svijetu, kako za lokalno stanovništvo, tako i za turiste. Možete bez straha šetati noću ili dizati novac s bankomata bez da se osvrćete oko ramena.

5. Čisto Jadransko more i sjajne plaže


More u Hrvatskoj je izuzetno čisto, a plaže lijepo uređene. More je ponegdje tirkizno, negdje zelenkasto, negdje plavkasto, ali svugdje prelijepo. Stručnjaci kažu da je hrvatsko more među najčišćima u Europi, a kao razlog navode specifičnu kršku geografiju i vrlo malo kiše tijekom ljeta.

Još puno dobrih preporuka za odmor u Hrvatskoj možete dobiti od naših djelatnika koji govore više svjetskih jezika, a dostupne su i posebne ponude za odlične hotele na najljepšim plažama na Jadranu.

Javite se bez obaveza na reservations@bluesunhotels.com ili nazovite +385 1 3844 288, i primit ćete posebnu ponudu u najkraćem mogućem roku.